Srđan Đoković: "Htjeli su nas nazvati genocidnim narodom a uvijek smo se samo branili"
Foto: Tuzlanski.ba

U emisji "Preživeli" koju vodi i uređuje glumac i voditelj Milan Kalinić gostovao je Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića.

Srđan je tokom emisije govorio o svim teškoćama i preprekama koje su pratile Novaka i njegovu porodicu na putu ka uspjehu.

Govorio je da se Novakove navike i ozbiljan pristupu tenisu nisu promijenile od dječačkih dana do danas, kao i to koliko su druga djeca bila zapostavljena zbog podređenosti Novakovom uspjehu.

U jednom dijelu emisije Srđan je govoreći o Novakovom putu otišao korak dalje, odnosno nekoliko koraka u historiju, pa je kroz Novakov uspjeh prožimao i druge stvari koje se vezuju za Srbiju, srpski narod, evropsku civilizaciju i genocid:

"Novak i njegova porodica mogu živjeti gdje god žele ali žive u Srbiji, tu se najbolje osjećamo, tu djeca idu u školu i vrtić. U Americi ga ne vole ali ga poštuju. Mi smo pripadnici Srbije i srpskog naroda i to sa ponosom ističemo. Naročito on, nikada nije skrivao odakle je, nego su govorili da je iz "Sibirije, Sirije" nisu znali gdje je Srbija, nemaju pojma gdje je, on je podizao tri prsta, ogrtao se zastavom, govorio da je iz Srbije, to ništa nije ružno" navodi stariji Đoković, te dodaje da srpski narod nije genocidan.

"On je promijenio sliku o Srbiji o srpskom narodu, mi nismo genocidan narod, mi smo stari evropski narod, mi nismo nikada kretali na tuđu teritoriju, mi smo se uvijek branili od drugih, našu teritoriju i naš narod, htjeli su da nas proglase genocidnim narodom. Novak je pokazao da jedan takav dečko sa takvom ličnošću i takvim odnosom prema svakome i svačemu, ne može da potiče iz jednog takvog naroda. Mi nemamo čega da se stidimo, dio smo evropske civilizacije i sa ponosom ističemo da smo Srbi." navodi Srđan Đoković.

Podsjećamo, još ranije Srđan Đoković je imao istupe na istu tematiku, kada je usvojena crnogorska rezolucija o Srebrenici. Srđan nije krio razočarenje polittičkim odlukama u regionu.

"To što nije uradila ni BiH (usvojila Rezoluciju), uradila je moja, naša, srpska zemlja, Crna Gora. To je za mene poraz ogroman, i mene i svih Srba u cijelom svijetu" navodio je Srđan. (Tuzlanski.ba)