Foto: Tuzlanski.ba

Nakon takmičenja je, pak, Susan objavila nekoliko studijskih albuma pa se potpuno povukla iz javnog života. Živi u skromnoj kući u Škotskoj, koja joj je bila dom i prije nego se proslavila u talent showu.

Susan Boyle (59) osvojila je svijet pojavljivanjem u muzičkom showu 'Britain's Got Talent'. Tokom karijere zaradila je vrtoglavih 18 miliona eura, a danas se drži podalje od očiju javnosti, prenosi 24sata.hr.

Susan je htjela cijelom svijetu pokazati svoj muzički talent. U 'Britain's Got Talent' izazvala je divljenjem publike, ali i žirija pjevanjem pjesme 'I Dreamed A Dream'.

No uspjeh koji je ostvarila nije joj donio zadovoljstvo. Profesionalci su je pretvorili u zvijezdu - šminkali su je i osmišljavali joj stajlinge. Tako je domaćica postala nešto što nikako nije željela biti.

Nakon što nije pobijedila u showu, Susan je doživjela živčani slom i jedno vrijeme boravila je u bolnici. To je takmičenje jako uticalo na njezino psihičko zdravlje. Tome nije ni pomoglo ni što su britanski tabloidi kopali po njenom privatnom životu i javno objavili kako je Susan bila žrtva maltretiranja u školi, da je imala poteškoća s učenjem i da je bila nevina.

Nakon takmičenja je, pak, Susan objavila nekoliko studijskih albuma pa se potpuno povukla iz javnosti. Živi u skromnoj kući u Škotskoj, koja joj je bila dom i prije nego se proslavila u talent showu. (Tuzlanski.ba)