Šerifović užasnuta stihovima maloljetnice: Nije moj cirkus i nisu moji majmuni ali moram da prokomentarišem
Foto: Tuzlanski.ba

Oni koji prate emisiju "Zvezde Granda" znaju da tu mogu očekivati takmičare od najmlađe do najstarije dobi. No, kako izgleda kombinacija maloljetnice i pjesme koja joj ne priliči, saznali smo sada.

"Sijam kao božićna jelka, spremna da popijem flašu Jacka (viskija)", dio je stihova 16-godišnje Zorane Mićanović.

Bivša takmičarka zgrozila je javnost novom verzijom pjesme koju je za nju napisao direktor muzičke produkcije Granda Aleksandar Milić Mili.

Kada je verzija stigla do pjevačice Marije Šerifović, inače članice žirija spomenutnog takmičenja, nije skrivala svoju zaprepaštenost.

"Jače je od mene da ovo ne prokomentarišem. Je l' moguće da je neko upotrijebio svoje vrijeme, trud, inteligenciju i dao maloljetnoj osobi da pjeva: 'Evo sijam kao božićna jelka, spremna da popijem litru Jacka'", izjavila je šokirana Marija.

"Da li ste vi normalni?", nastavila je pjevačica i poručila da ih treba biti sram.

Iako Zorana nije prošla u polufinale, Aleksandar je izjavio kako u njoj "vidi budućnost" i zato joj napisao pjesmu "Sikter" na kojoj mlada pjevačica na YouTubeu ima preko 10 miliona pregleda.

Njena božićna verzija osvanula je na jednom hrvatskom radiju, a evo i kako glasi cijeli tekst.

"Svako bi da ima puno poklona pod borovima, ti bi samo žene, a ja čašu digla, ne staješ u oblacima dima. Evo sijam kao božićna jelka, spremna da popijem litru Džeka, da ti budem kao poklon prazan, ovaj Božić biću tvoja kazna. Druge ti se nude, padaju ko zvijezde padalice lude, mene nije briga, ovaj Božić provedi sam sa njima, Božić, Božić - bye, bye - nisi moja tema. Božić, Božić - naj, naj - čak i kada nisam trijezna", idu stihovi.

Iako Zorana ima tek 16 godina, mnogi joj ne bi dali toliko, kako kažu - izgleda dosta starije.

"Ja mislio ona ulazi u tridesete, kad ono klinka od šesnaest godina", "Izgleda i oblači se kao da je dosta starija", "Njoj 16 godina?", komentarisali su neki.

Posebno su se osvrnuli na prerađenu verziju pjesme.

"Ova pjesma je besmislena", "Bravo Marija, svaka ti je na mjestu", "Užas, ali to je postalo normalnost", "Danas su sve pjesme ovakve", pisali su.

Neki su zaključili kako je sam odlazak maloljetnih lica na takmičenje neprimjereno.

"Da li je normalno da roditelji svoje maloljetno dijete pošalju na ovo takmičenje", pitao je neko u komentaru.