Preminula Debbie Reynolds, dan nakon kćerke Carrie Fisher
Foto: Tuzlanski.ba

Samo dan nakon Carrie Fisher, najpoznatije kao Princeze Leie, preminula je i njena majka, također proslavljena glumica, Debbie Reynolds.

Kako pišu strani mediji 84-godišnjoj Debbie je pozlilo dok je sa sinom Toddom Fisherom u njegovoj kući na Beverly Hillsu dogovarala detalje Carriena sprovoda. Hitna pomoć odvezla je oko 13 sati, a nekoliko sati kasnije je objavljeno da je preminula.

"Toliko mi nedostaje. Želim biti s Carrie", rekla je sinu nekoliko sati prije smrti, prenosi TMZ.

Debbie se od kćeri oprostila i na društvenim mrežama gdje je zahvalila svima na "mislima i molitvama koji je sada vode prema sljedećem koraku".

Izvori bliski porodici, kažu kako je Debbie ove godine imala nekoliko moždanih udara i zdravlje joj je bilo narušeno, a smrt kćeri jednostavno nije mogla podnijeti.

Podsjećamo, Carrie Fisher imala je srčani udar 15 minuta prije no što je avion,  u kojem se vozila iz Londona u Las Angeles, sletio. Kada je avion sletio, glumica je hitno hospitalizirana te je bila u teškom stanju. Tokom njenog boravka na intenzivnoj njezi, mnogi njeni kolege na društvenim mrežama pozvali su fanove da se mole za njeno zdravlje. No, Fisher je izgubila bitku. (radiosarajevo.ba)