Poznata glumica otkrila da cijeli život mrzi kada ljudi izgovaraju njeno ime "pravilno"
Foto: Tuzlanski.ba

“Jedina koja me tako zove je moja mama.

Nećemo previše dramatizirati, ali mrzimo trenutke u kojima nam neko suptilno da do znanja da je sve ono u što smo vjerovali cijeli svoj život zapravo pogrešno, ali u ovom je slučaju Anne ta koja je, zahvaljujući jednoj glupoj greški iz djetinjstva, doživotno osuđena svoje ime slušati u onom obliku zbog kojeg joj se ledi krv u žilama, prenosi cosmopolitan.hr.

Naime, u nedavnom intervjuu s Jimmy Fallonom, Anne ga je prvi prvim pozdravima zamolila da na trenutak popričaju o njenom imenu.

“Kad sam imala samo 14 godina, snimala sam jednu reklamu za vrijeme koje su me pitali kako želim da se moje ime izgovara. Bez previše razmišljanja rekla sam: ‘Anne… to je moje ime’, potpuno nesvjesna činjenice da će me tokom cijele karijere upravo tim imenom zvati svi na ovome svijetu.”

Hathaway nastavlja: “Jedina osoba koja me zove ‘Anne’ je moja mama i to isključivo onda kada je jako ljuta na mene. Sada, svaki put kad čujem da me neko u javnosti tako zove, imam osjećaj da će početi vikati na mene.”

Slavna je glumica ubrzo objasnila da ju svi prijatelji i poznanici zovu Ann(i)e i da se oduvijek osjećala kao Ann(i)e, a ne kao Anne.

“Iskreno, zovite me Ann(i)e, zovite me Ms.H., zovite me Hath, zovite me bilo kako, samo ne Anne!” (Tuzlanski.ba)