Objava Ivana Ivanovića izazvala burne reakcije: Zašto Hamas ne prestane da raketira Izrael i pomogne civilima?
Foto: Tuzlanski.ba

Poznati srbijanski voditelj Ivan Ivanović, oglasio se na svom X nalogu vezano za otvorene i brutalne sukobe koji već danima zaokupljuju pažnju svjetske javnosti.

"Zanimljivo da niko od fanova hamasa 12 dana nije napisao "zašto Hamas ne prestane da raketira Izrael i tako pomogne palestinskim civilima" ili "zašto hamas ne oslobodi taoce" NIKO ! Napad od 7. oktobra još uvijek traje, svakog dana. Skoro 7 hiljada raketa je hamas ispalio za 12 dana."

Objava je naišla na mnogo osuđujućih i negativnih komentara a neki od njih su:

"Možete li nam pojasnit s te 3 ćelije u glavi otkud hamasu onakvo i onoliko naoružanje kad izrael, pored struje vode obale kontrolise i sve granice npr, Palestinci ne smiju ni bunar iskopat doslovno a ne nešto drugo. osim ako izrael.. ah da."

"Pod "fanovi hamasa" verovatno misliš na ljude koji se ne slažu sa aparthejdom i svakodnevnim ubijanjem palestinskih civila"

"Tebi je fakat IQ srazmjeran visini. Intelektualni hobit."

"Ne postoje fanovi Hamasa. Postoje ljudi koji imaju epmatiju i raspadaju se jer im po lajni iskaču snimci mrtve palestinske djece."

"Al si ti jedno otrovno i loše biće. Pa nije ovo sportska utakmica da navijaš. Ovdje nema pravilnika igre i sudije. Ovdje su svi potencijalno loši igrači. Stradaju nevina dječica, a ti ostrašćeno biraš stranu. BUDALO Navijaj za mir ,a ne stranu."