Foto: Tuzlanski.ba

Madalina Ghenea (33) ili kako su je mediji prozvali rumunska Sophia Loren, koja je još prije dvije godine zasjenila sve na festivalu u Veneciji, a danas je nazivaju najljepšom ženom na svijetu, odmara ovih dana sa svojim novim partnerom u Portofinu.

Ghenea je model i glumica, a u medijima širom svijeta se pojavila zbog ljubavnih veza u kojima je bila u posljednjih nekoliko godina, kao i zbog svog izgleda, prenosi cdm.

Ona se zabavljala sa Gerardom Butlerom, Leonardom DiCapriom, Vitom Schnabelom, dok iz veze sa rumunskim preduzetnikom ima kćerku Šarlotu.

Zbog svog egzotičnog izgleda, pojavila se u brojnim kampanjama, serijama, televizijskim emisijama, ali i muzičkim spotovima.

Madalina je počela da se bavi manekenstvom kada je imala samo 15 godina. Prve revije uradila je u Milanu, gdje i sada živi.

Pojavila se i u spotu Erosa Ramazzottija za pjesmu “Il tempo tra di noi”, a 2010. učestvovala u italijanskom “Plesu sa zvijezdama”.

Piste je zamijenila filmskim kamerama i igrala prvo u italijanskom filmu “I Soliti idioti”, nakon čega je dobila ulogu u filmu “Don Hamingway”. Igrala je pored slavnog Michaela Cainea u filmu “Youth” (igrala je Mis svijeta), a onda i “Zulenderu 2”.  (Tuzlanski.ba)