Foto: Tuzlanski.ba

Nije prošlo ni par dana otkako je Variety sa obožavaocima "Jokera" podijelio planirani datum premijere nastavka filma, a već su otkriveni novi detalji koji su uzburkali društvene mreže.

Kako je otkriveno do sada film će predstaviti Warner Bros u kinima 4. oktobra 2024. Joaquin Phoenix će i dalje igrati glavnu ulogu u njemu – uprkos tome što prije šest mjeseci nije bio siguran u izlazak drugog dijela filma, dok se na društvenim mrežama dugo šuška da holivudski glumac krije da je potpisao ugovor za treći nastavak filma, prenosi Ženski magazin.

Novi "Joker" će biti veoma drugačiji od prethodnog – ostaće drama, ali će ovoga puta postati i mjuzikl. Takva odluka proizvođača može se nazvati logičnom: jedna od ključnih komponenti uspjeha prvog dijela bila je uspješna muzika, za koju je Hildur Guðnadóttir nagrađena Oscarom. Inače, glavni glumac Joaquin Phoenix takođe nije ostao bez nagrade: dobio je statuu i priznanje Filmske akademije za "Najboljeg glumca".

Uprkos činjenici da se „Joker“ Todda Phillipsa pokazao veoma drugačijim od drugih strip filmova, u novom dijelu ne planiraju se neka posebna odstupanja od radnje. Zbog toga se fanovi dugo prepiru oko toga koja će od glumica preuzeti ulogu Harley Quinn – psihijatrice koja je trebalo da liječi Jokera, ali se zaljubila u njega i pomogla mu da pobjegne iz ludnice Arhem.

Istovremeno sa zvaničnom najavom objavljivanja novog dijela, na forumima obožavalaca počelo se raspravljati o tome da će možda njena uloga biti dodijeljena pjevačici Lady Gagi, a producenti filma su požurili da potvrde ovu glasinu: objavili su kratak video i prvu promo fotografiju, gdje možete vidjeti američku pjevačicu na novoj slici. I ako su ranije ljubitelji filma vjerovali da je naslov drugog filma, „Folie a deux“ - „Ludilo za dvoje”, posvećen dijagnozi Jokera - sada misle da on naglašava činjenicu između ljubave veze Lady Gage i glavnog junaka.

Obožavaoci najekscentričnijeg para na svijetu polažu velike nade u novog "Jokera" jer nisu svi bili zadovoljni prethodnom inkarnacijom na ekranu. Uloge Harley Quinn i Jokera igrali su Margot Robbie i Jared Leto. Ali odnos između njih, prema zapletu, više je ličio na crnu komediju, koja se ne može uporediti sa veoma mračnim i depresivnim "Jokerom" iz 2019.  (Tuzlanski.ba)