Elon Musk i njegova partnerica mijenjaju ime bebe u skladu sa zakonom Kalifornije
Foto: Tuzlanski.ba

Stalno u žiži javnosti, Elon Musk i njegova partnerica Grimes prihvatili su zakon Kalifornije i preimenovali novorođenog dječaka - iako su samo malo odstupili od dozvoljenog.

Muskovi su oduševljeni djetetovim imenom, X Æ A-12, od kada je rođen 4. maja. Tek nakon nedavnog pojavljivanja Muska kao gosta kod Joea Rogana, stavljena je tačka na sva nagađanja o opstanku tog imena i njegovom pravom značenju.

Međutim, ubrzo se pokazalo da će par biti primoran da promijeni ime bebe u skladu sa zakonom Kalifornije, prenosi Super žena.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Father Elon

Objavu dijeli Elon Musk Fan Page (@elonmuskofficlal)

"'X Æ A-12' će se od danas zvati ... 'X Æ A-Xii'."

Očigledno, zakon Kalifornije zabranjuje indo-arapske brojeve u imenima, ali dozvoljava rimske brojeve, kao i sve odgovarajuće apostrofe i, u ovom slučaju, crtice.

Majka bebe objavila je suptilnu promjenu imena u komentarima na Instagramu, odgovarajući korisniku koji je pitao: "Da li ste promijenili ime bebe zbog kalifornijskih zakona? Koje je bebino novo ime?"

"X Æ A-Xii", odgovorila je Grimes u nedjelju, dodajući "Rimski brojevi. Izgleda bolje da budem iskrena".

Fanovi su žmirili na domišljatost para kako bi zaobišli zakon. "Rimski brojevi ... sjajno!" napisao jedan korisnik. "Skoro kao palindrom", dodao je drugi.

"@Grimesova djevojko .... zašto ti se ovo sviđa", zbunjen je obožavatelj.

Grimes ili Claire Elise Boucher ranije je objasnila značenje imena na Twitteru. (Tuzlanski.ba)