Foto: Tuzlanski.ba

Britanski mediji tokom Wimbledona ponovno su se raspisali o Novaku Đokoviću i njegovom privatnom životu.

Tako Daily Mail donosi priču o njegovim ljubavnim problemima o kojima se već neko vrijeme nagađa i piše.

"Problemi kod Đokovića navodno traju najmanje 18 mjeseci, a samo za sebe govorilo je kameno lice Novakove supruge Jelene s prošlogodišnjeg US Opena. Nekoliko mjeseci potom došlo je do prepirke između njih na jednom treningu", podsjeća Daily Mail na neke od događaja koji su ozbiljno poljuljali vjeru da Novak i njegova supruga Jelena imaju skladan brak.

A upravo u tom razdoblju Đoković je pao u formi i prepustio teniski vrh drugima.

"Već se neko vrijeme u tom kontekstu spominje bračni život bivšega najboljega svjetskog tenisera koji je prepun događaja. Srbijanski tabloidi tvrde kako ga ugrožava nizom veza", nastavlja Daily Mail.

Đokovića je, čini se, prvog mjesta stajala ljubavna afera s prekrasnom indijskom glumicom Deepikom Padukone i, povezano s tim, bračne razmirice sa suprugom Jelenom s kojom se vjenčao 2014. godine na Svetom Stefanu. Ovoga puta o tome je nešto rekao i John McEnroe.

- Ako ste ometeni, više niste isti igrač. Osoba koja mi pada na pamet pri spomenu Novaka nije teniser, zapravo je golfer: Tiger Woods. Kad je Woods imao probleme sa suprugom, potpuno je skrenuo s kolosjeka a i nikad više nije ni blizu bio isti igrač. Tako da počinjemo govoriti: 'Čekaj malo, je li to moguće i s njim?'.

Ubrzo nakon ove izjave oglasio se i sam Đoković. - Čuo sam za to. Svako ima pravo reći što god želi i ja to poštujem. Posebno što to dolazi od Johna koji je toliko toga napravio za ovaj sport. McEnroe je poznat po takvim komentarima i nije ga briga je li to 'politički korektno', rekao je Novak pa dodao:

- Uvijek sam se s njim lijepo slagao, njegove riječi nisam shvatio osobno. Ne znam na osnovu čega je to rekao i napravio takvu usporedbu, naravno da se ne moram složiti s njim, ali ima pravo na svoje mišljenje, odgovorio je Đoković. I tako se još jednom pokrenula lavina koju je teško zaustaviti i s kojom će se bivši najbolji igrač svijeta morati naučiti nositi. (Vecernji.ba)