U znak priznanja za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, američka glumica će dobiti priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Foto: Anadolu Agency

Holivudska zvijezda Meg Ryan večeras je zablistala na crvenom tepihu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, a na oduševljenje fanova dijelila je i autograme publici.

Osim nje večeras, pete večeri SFF-a na crvenom tepihu su se pojavili i Mohamed Jabaly, Zdenko Jurilj, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dejan Miloshevski, Jelena Đokić, Emir Hadžihafizbegović, Boris Isaković, Uliks Fehmiu, Philippe Bober i Oliver Daniel Neumann.

Poznata američka glumica Meg Ryan se prethodno predstavila u programu Masterclass kojim je moderirao bh. reditelj Danis Tanović poručivši da se gluma uvijek i stalno uči od raznih ljudi u svijetu filma.

Istakla je da joj je čast biti u Sarajevu, a podijelila je detalje o svom početku bavljenja glumom. Govorila je o mnogim filmovima u kojima je glumila, ali i o svom filmskom ostvarenju "What Happens Later", koji će biti prikazan na ovogodišnjem 30. Sarajevo Film Festivalu.

Vezani članak Holivudska zvijezda Meg Ryan na SFF-u: Čast mi je biti ovdje s vama

Meg Ryan je posebno popularna po svojim ulogama u romantičnim komedijama. Za film "What Happens Later" napisala je scenarij, a u ovom filmskom ostvarenju glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem. Popularnu glumicu gledaoci posebno pamte po ulogama u filmovima "Imaš poruku", "Kad je Harry sreo Sally" i "Romansa u Seattleu".

U znak priznanja za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, američka glumica će dobiti priznanje Počasno Srce Sarajeva na 30. SFF-u.