Ove sezone, ljubitelji serija ne prestaju pričati o najnovijim hit serijama koje su osvojile Netflix. Bilo da se radi o napetim trilerima, emotivnim dramama ili avanturističkim fantazijama, platforma je ponovo uspjela ponuditi nešto za svakoga.

Najpopularnije Netflix serije:  Šta svi gledaju ove sezone?
Foto: Netflix | Baby Reindeer

Neke od najpopularnijih serija na Netflixu ove godine uključuju "3 Body Problem", ambicioznu sci-fi seriju koja je odmah privukla pažnju zbog svoje vizuelne spektakularnosti i složene priče.

Sudbonosna odluka donesena 1960-ih u Kini odjekuje u sadašnjosti, gdje se skupina naučnika udruži s detektivom kako bi se suočili s egzistencijalnom planetarnom prijetnjom.

Serija "Baby Reindeer" privukla je, također, najviše pažnje publike i spada u serije koje definitivno ne smijete propustiti. Priča prati komičara Richarda Gadda i njegovu stalkericu Marthu koja mu svakodnevno ugrožava slobodu, privatnost, ali i život, što njemu otkopava duboke i mračne traume iz prošlosti. Zanimljivo je da je glavni glumac, a ujedno i režiser napravio seriju na osnovu ličnog životnog iskustva.

Netflix je priredio i pravu poslasticu za sve fanove Guya Ritchieja. Njegov film The Gentlemen pretvoren je u istoimenu seriju koja se ispostavila pravim hitom. Serija prati sina aristokrata Eddieja (Theo James) koji naslijedi porodično imanje nakon očeve smrti. Međutim, ubrzo otkrije kako je ono dom ogromnog carstva marihuane, te da njegovi vlasnici ne idu nigdje. Izvrsna i dinamična serija, The Gentlemen s razlogom uživa popularnost koju ima. 

Još jedna od serija koja se, prema riječima mnogih, gleda ''u jednom dahu'' je "Fool me once". To je britanska televizijska serija iz 2024., autora Dannyja Brocklehursta. Serija je adaptacija romana Harlana Cobena, "Velika iluzija" iz 2016. godine. U seriji glume Michelle Keegan, Richard Armitage, Adeel Akhtar, Emmett J.

Osim navedenih, u ovoj godini su stigle i nove sezone serija koje su osvojile srca mnogih poput "Bridgerton", "Emily in Paris", "Griselda", a 26. decembra stiže i druga sezona intrigantne serije "Squid game".

Vezani članak Jeste li pogledali trailer? Poznat datum izlaska druge sezone intrigantne serije Squid Game

Kako godina odmiče, jasno je da Netflix nastavlja da dominira streaming scenom sa serijama koje privlače ogromnu publiku i izazivaju intenzivne rasprave.