Ljubitelji filmova započeli su prije dvije sedmice diskusiju o filmovima koji su ih ostavili potpuno ravnodušnim.

Kojih šest filmova se smatra najdosadnijim na svijetu?
Foto: Screenshot | YouTube | Film "Amsterdam"

Diskusija je počela kada je korisnik upitao: "Koji je najdosadniji film koji ste ikada gledali?".

Korisnik je tada objasnio da ga ne zanimaju filmovi koji se smatraju "lošim" jer loši filmovi mogu da budu zabavni, ali traži filmove koji su toliko nezanimljivi da je upitno zašto uopšte postoje, piše Index.hr.

Njegova objava odmah je privukla pažnju više od hiljadu filmofila, koji su u komentarima naveli filmove koji ih nisu impresionirali.

Fantastične zvijeri: Dumblerdoreove tajne (2022)

Treći dio serije "Fantastične zvijeri", u režiji Davida Yatea, dobio je najviše glasova korisnika Reddita. Film prati Albus Dumbledorea i njegovog pomoćnika Newt Scamandera u njihovoj borbi protiv mračnog čarobnjaka Gellert Grindelwalda.
 
Film je podijelio kritičare, a smatra se i najuspješnijim u franšizi "Fantastične zvijeri" J.K. Rouling, zaradivši oko 407 miliona dolara uz budžet od oko 200 miliona dolara.

"Ovaj film je tako dosadan. Nisam ga čak ni odgledao do kraja", napisao je jedan gledalac na Redditu.

Amsterdam (2022)

Historijski triler reditelja David Russella "Amsterdam" takođe je naišao na kritike filmskih gledalaca. 

Jedan korisnik Reddita je napisao: "Amsterdam. Kao što je moj prijatelj opisao nakon što smo ga gledali: 'Taj film je nevjerovatno beznačajan'."

Radnja filma smještena je u tridesete godine prošlog vijeka i prati tri prijatelja koji se nađu u centru jedne od najšokantnijih zavjera u američkoj historiji.

Uprkos impresivnoj glumačkoj ekipi koju čine Margot Robbie, Christian Bale i John David Washington i zanimljivoj premisi, film je bio razočaranje, kako za kritičare, tako i za prosječnu publiku.

Pored toga, bio je to i veliki finansijski promašaj jer je studio "20th Century" izgubio više od 100 miliona dolara na njemu.

Australija (2008)

Ova epska drama Baza Luhrmanna smještena je u Australiju tokom Drugog svjetskog rata. Priča o engleskoj aristokratkinji, koju glumi Nicole Kidman, i australijskom stočaru, kojeg glumi Hugh Jackman, a koji se bore za opstanak i ljubav, poznata je po raskošnom vizuelnom prikazu, ali i po jednodimenzionalnim likovima i pretjerano razvučenom zapletu.

"Postoji film koji se zove 'Australija', izašao je 2008. godine, a jedan moj prijatelj nas je natjerao da ga pogledamo jedne subote popodne dok smo još učili“, prisjeća se on.

Dodao je da sam se osjećao kao da gledam dva različita filma i dvije radnje spojene u jedan dugačak film, pri čemu su obje radnje nevjerovatno dosadne.

"Mislim da smo svi zaspali u jednom trenutku tokom projekcije", prokomentarisao je on.

Napoleon (2023)

Istorijski ep Ridleyja Scotta, koji prikazuje uspon i pad Napoleona Bonapartea i istražuje njegov privatni život, bio je jedan od najvećih promašaja 2023.

Iako je film vizuelno impresivan, mnogi gledaoci su smatrali da se radnja odvija presporo i nije im se dopalo što nije vjerno oslikao historijske događaje.

"Pokušao sam da ubijedim tatu i tetku da odu da gledaju 'Godzilu minus jedan' (jedan od najboljih filmova 2023.), ali su oni insistirali na Napoleonu", napisao je razočarani gledalac na Redditu.

Dodaje da su gledali jedan od najgorih filmova. Dosadan, nedosljedan i zamoran film sa zapletom koji je teško pratiti.

Matriks: Vaskrsenja (The Matrix Resurrections, 2021)

Najnoviji dio "Matriksa", "The Matrix: Resurrections", jedini je film u naučno-fantastičnoj franšizi koji je režirala Lana Wachowski.

Radnja filma se odvija 60 godina nakon završetka trećeg filma i prati Nea koji radi kao programer video igara. Nakon što ga je nova grupa pobunjenika oslobodila iz Matriksa, Neo mora da se bori protiv novog neprijatelja koji je zatvorio Triniti.

"Novi nastavak 'Matriksa' je jedan od najdosadnijih filmova koje sam gledao", napisao je jedan korisnik Reddita, dok je drugi dodao da je "djelovalo kao da prave romantičnu komediju sa Keanu Reevesom i Carrie-Anne Moss, ali onda su u jednom trenutku promijenili mišljenje i odlučili da to pretvore u novi nastavak 'Matriksa'".

Crvena potjernica (Red Notice, 2021)

Netflix filmovi su često na meti kritika, a ovog puta korisnici Reddita su se obrušili na akcionu komediju "Crvena potjernica", u kojoj glume Ryan Reynolds, Dwayne Johnson i Gal Gadot.

Film prati agenta FBI (Johnson) koji mora da se udruži sa poznatim kradljivcem umjetnina (Reynolds) da bi uhvatio još većeg lopova (Gadot). Uprkos negativnim kritikama, "Crvena potjernica" je bio jedan od najgledanijih filmova na Netflixu u 2021.

"'Red Notice' je prvi film koji mi je pao na pamet. Veliki budžet Netflix film koji je prosječan. Nije čak ni loš, samo je nezanimljiv", piše jedan korisnik Netflixa.