Savjet TV doktora: Trebate prestati doručkovati ovu hranu ako želite smršati
Foto: Tuzlanski.ba

Dr. Michael Mosley, kojeg nazivaju britanskim Dr. Ozom, preporučuje svima da odmah prestanu konzumirati četiri namirnice, koje su često dio doručka, ako žele smršaviti.

"Smanjite unos šećera, slatkih poslastica, pića i deserata. To uključuje žitarice za doručak koje su obično pune šećera, kao i većinu komercijalnih smoothieja", rekao je.

Druge stvari koje bi ljudi na dijeti trebali potpuno izbaciti su škrobni ugljikohidrati, kao što su hljeb, tjestenina, krompir i bijela riža. Dr. Mosley je rekao da bismo umjesto toga trebali birati zdravije alternative, uključujući cjelovite žitarice poput bulgura, cjelovite raži, cjelovitog ječma, divlje riže i heljde.

"Smeđa riža je u redu. Mahunarke poput leće, graha i slanutka također su zdrave i zasitne. Općenito, najbolja opcija za one koji žele smršati jest prelazak na mediteransku prehranu s niskim udjelom ugljikohidrata", pojasnio je.

Što se zdravih doručaka tiče, dr. Mosley je kao neke opcije izdvojio zobenu kašu, domaći smoothie, palačinke od zobenog brašna i banane, kvinoju s bobičastim voćem te grčki jogurt s voćem. (Index.hr)