U vezama često dođe do trenutka kada se čini da sve ide dobro, no nakon dubljeg razmišljanja shvatimo da je situacija zapravo izvanredna. Tada prepoznajemo da je predanost i ljubav naših partnera dublja nego što smo možda isprva mislili.

Kako prepoznati iskrenu ljubav? Ove tri stvari govore da vas partner stvarno voli
Foto: pixabay

Prema psihologu Marku Traversu, postoje tri znaka na koje treba obratiti pažnju kada nismo sigurni je li naša veza u ravnoteži. Ova ponašanja su pokazatelji iskrene ljubavi.

Sprječavanje samosabotiranja

"Kada partneri prepoznaju vaše obrasce samosabotiranja i suočavaju vas s njima, to ukazuje na duboko razumijevanje i brigu. Ulažu trud da upoznaju vaše obrasce ponašanja, posebno kada nesvjesno ugrožavate svoju sreću ili vezu. Bilo da izbjegavate sukobe ili se emocionalno povlačite, dobar partner primjećuje te obrasce i reagira s namjerom da vam pomogne, a ne da vas kritizira," objašnjava Travers za Psychology Today.

Kroz pažljivo suočavanje s vašim samosabotiranjem, pokazuju da im je stalo do vašeg rasta i dobrobiti. "Takvi partneri žele da se vidite kao sposobni i vrijedni ljubavi i uspjeha," dodaje psiholog.

Planiranje zajedničke budućnosti

Kada partneri stvaraju planove za budućnost s vama i aktivno rade na njihovom ostvarenju, to je snažan pokazatelj njihove predanosti.

"Ovo ponašanje pokazuje da vas ne vide samo u sadašnjosti, već i kao ključni dio svoje budućnosti. Istraživanje iz 2017. godine sugerira da ljudi češće ostaju u vezi ako vjeruju da će ih ona dugoročno činiti sretnima. Ako vaš partner aktivno planira budućnost s vama, to ukazuje na očekivanje dugoročnog zadovoljstva," objašnjava Travers.

Samousavršavanje radi jače veze

Ako se partneri svjesno trude raditi na sebi kako bi bili bolji za vas, to je snažan znak njihove ljubavi.

"Samousavršavanje može uključivati rad na osobnim navikama ili emocionalnim izazovima koji pozitivno utječu na vašu vezu. Njihova motivacija za osobni rast proizlazi iz želje da postanu bolji partneri. Ovo je ulaganje u zdravlje i sreću vaše veze," zaključuje psiholog.