Foto: Tuzlanski.ba

U sklopu sajma je planirano održavanje niza manfestacija kao što su “Festival hrane i pića” te poslovni susreti izlagača.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je danas jučer 12. međunarodni lukavački sajam turizma LIST 2014, koji će trajati do 10. maja, javlja Anadolu Agency (AA).

list-2Otvaranje Sajma je pratio obiman kulturno-zabavni program. U sklopu sajma je planirano održavanje niza manfestacija kao što su “Festival hrane i pića” te poslovni susreti izlagača.

Drugog dana sajma planirano je potpisivanje protokola o pobratimljenju crnogorske Općine Ulcinj i Općine Lukavac.

U subotu, trećeg dana sajma bit će organizirana “Novinarska kotlićijada”, na kojoj će se predstavnici medija takmičiti u spremanju gulaša u kotliću.

Također, planiran je i okrugli sto o temama “Kulturno- historijsko naslijeđe u funkciji razvoja turizma Tuzlanskog kantona”, “Očuvanje i prezentacija naslijeđa kroz ekolokalitete na području Tuzlanskog kantona”, “Tradicionalne vrste hrane u funkciji razvoja turizma” i “Poslovno okruženje za razvoj starih zanata na području TK-a”.

Tokom sajma, Udruženje kuhara BiH će organizovati predavanje o temi “Organizacija specijalnih vrsta ishrane u ugostiteljstvu: gluten free, ishrana za dijabetičare, ishrana za sportaše, za djecu i omladinu”. (AA)