Foto: Tuzlanski.ba

Turistička agencija Golden Tours Tuzla jedna od vodećih putničkih agencija u Bosni i Hercegovini organizuje putovanje u Dubai Dubai s izletom u Abu Dhabi.

Veličanstveni, glamurozni, luksuzni, aktraktivni grad sa najbržom stopom razvoja i prefiksom naj – Dubai.

Od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai je drugi po veličini emirat i ujedno jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu koju imate priliku da posjeite po veoma atraktivnoj cijeni od 699 KM plus aerodromske takse.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Golden Tours Tuzla (@goldentoursba)

Prema planiranom programu putovanja trećeg dana boravka planiran je fakultativni izlet (uz doplatu) u mistični Abu Dabi, grad koji nikad ne spava.

Abu Dhabi je glavni i najveći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a udaljen je cca 140 kilometara od Dubaija. Jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova-država na svijetu.

Izgrađen na prirodnom otoku, emirat uključuje brojne otoke i prostrane pustinje. Grad je poznat po bujnom zelenilu i planskom razvoju. Posjetit će se veličanstvena džamija šeik Zayed koja je najveća džamija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i šesta najveća džamija na svijetu.

Ime je dobila po šeiku Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, utemeljitelju Ujedinjenih Arapskih Emirata, čiji se mezar također nalazi tamo. Zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do lokalne tržnice i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu.

Detaljan program putovanja možete pogledati OVDJE!

Također, bitno je naglasiti da su olakšani uslovi ulaska u UAE po pitanju COVID-a, te više nije obavezan PCR test za sve putnike (bilo da su vakcinisani ili ne) kao što je to do sada bio slučaj.

Napomena: Za sve putnike koji rezervišu ili su do sada rezervisali program ljetovanja u Antaliji (avionom iz Tuzle), na programu Dubai Turistička agencija Golden Tours Tuzla odobrava dodatni popust u iznosu 100 KM po osobi.

Za sve putnike koji rezervisu program Dubai, Turistička agencija Golden Tours Tuzla odobrava dodatni popust u iznosu 100 KM po osobi za nove rezervacije za program ljetovanja u Antaliji (avionom iz Tuzle).