Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo voće je broj jedan za gubitak težine, uvrstite ga u svoju ishranu

Preuzmite sliku

Nesporna je činjenica da je voće zdravo zbog svog prirodnog sadržaja vitamina, minerala i antioksidansa.

Osim toga, sjajna je opcija zdravog međuobroka, a neki dijetetičari sugerišu da je voće dobar saveznik u procesu mršavljenja. Stoga, bilo koju opciju odabrali, znajte da sigurno nećete pogriješiti, ako već pri sljedećoj kupnji umjesto vrećice čipsa u korpu ubacite voće.

Konzumiranje voća u ishrani

Praktikujući razumne porcije i uparujući voće sa izvorom masti i proteina, možete kreirati dobro zaokruženu, hranljivu ishranu koja je idealna za gubljenje kilograma.

 • Svo voće sadrži vlakna, hranjive tvari koje mogu usporiti oslobađanje šećera u krvotok. Ova karakteristika omogućava stabilniji nivo šećera u krvi, što može poboljšati gubitak težine.

  Vlakna imaju visoko dejstvo sitosti, što znači da vam omogućavaju da se osjećate sito nakon obroka. Ovaj osjećaj sitosti nakon obroka može vas spriječiti da se prejedate tokom dana, pomažući u vašim ciljevima gubitka težine.

  Najbolje voće za mršavljenje je nar

  Konzumiranjem sjemenki ćete imati najviše koristi, jer svi hranjivi sastojci ostaju netaknuti. Sok od nara je izvor mnogih važnih nutrijenata.

 • Nar, ne samo da je lagano voće ugodnog okusa, već ga i tekstura čini jedinstvenim u usporedbi s većinom drugog voća.

  Nar pospješuje gubitak masti

  Nar je najpoznatiji po svojim antioksidativnim svojstvima, a istraživanja sugeriraju da bi mogao pozitivno utjecati i na smanjenje masnoće, a pogotovo oko struka.

  Dok se velik dio dostupnih istraživanja usredotočuje na ekstrakt nara, koncentrirani izvor voća, čini se da postoje i prednosti gubitka masnoće od konzumiranja cijelog voća.

  Iako je potrebno provesti više istraživanja kako bi se razumjeli mehanizmi gubitka masnoće nara, podaci se čine dovoljno obećavajućima da potaknu svakodnevnu konzumaciju nara i njegovih ekstrakata. (Gloria.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,