Žena kojoj je opadala kosa podijelila jeftini proizvod pomoću kojeg je vratila gustoću i dužinu kose
Foto: Tuzlanski.ba

Postoje  mnogi razlozi zbog kojih se vaša kosa može oštetiti i početi da opada, od farbanja kose do stalnog vezanja repa, piše The Sun.

To vam može narušiti samopouzdanje, ali jedna žena je otkrila kako je poništila negativne efekte koristeći posebno jedan proizvod.

Korisnica TikToka, Taylor Rose, podijelila je video na svom nalogu gdje je postao viralan sa više od milion pregleda, prenosi Tuzlanski.ba.

Taylor za koju se vjeruje da je iz SAD-a podijelila je i dokumentirala svoj put ponovnog rasta kose i često dijeli svoje savjete sa pratiocima.

Zaklela se na ulje ruzmarina koje joj je pomoglo ponovnom rastu kose, koje možete kupiti za samo nekoliko maraka.

@thehealthyhygge This is my exact routine right now! & ITS WORKING. Repeat Sunday/Monday steps for any hair wash days! #hairgrowth #rosemaryoil #rosemarywater ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

U jednom videu, Taylor je demonstrirala korisnicima kako koristi čarobno ulje svaki dan, a da joj se kosa ne masti.

Kaže da postupak treba primjenjivati jednom sedmično.

Ulje ruzmaina stavi po cijeloj kosi, umasira ga tri minute te stavi svilenu kapu i prenoći sa uljem. U ponedjeljak opere kosu i tada koristi eterično ulje ruzmarina, stavi tri do pet kapi na dlan sa šamponom te opere kosu kao i obično.

Korisnicima su se svidjeli Taylorini savjeti i neki su se složili koliko je ruzmarin bio od pomoći u promicanju rasta kose, jedan je napisao: „ Počeo sam da ga koristim na svom tjemenu prije nekoliko sedmica i sada vidim kako raste nova kosa.“