Zašto će muškarci prije prići djevojci sa tetovažom?
Foto: Tuzlanski.ba

Nova studija pokazala je da će dečki prije prići djevojci s tetovažom. Evo zašto...

Prema studiji provedenoj na France’s Université de Bretagne-Sud, dečki će radije pozvati djevojku s tetovažom na spoj, ali zato što očekuju da će se takav tip djevojke bez problema upustiti u seks na prvom spoju.

Kako bi to dokazali, istraživači su tražili od 31 muškarca da ocijene 59 djevojaka i izaberu one koje su najviše seksi. Izabrali su 11 djevojaka.

Naučnici su tada poslali svaku od tih djevojaka na plažu u Bretanji (Francuska) odjevene u crveni bikini da čitaju knjigu na plaži. Neke djevojke imale su veliku tetovažu leptira na donjem dijelu leđa.

Iznenađenje – dečki su puno prije pristupili djevojkama s tetovažom i počeli se upucavati. U prosjeku im je trebalo 23 minute, što je za 10 minuta manje od vremena koje im treba da pristupe djevojci koja nema tetovažu.

U drugoj polovici eksperimenta, znanstvenici su anketirali 440 muškarca prosječne dobi 22 godine. Ponovno su istaknuli djevojke u crvenom bikiniju i pitali ih misle li da imaju šanse pozvati neku od tih djevojaka na spoj i misle li da će se dogoditi i seks. Pogađate, žene s tetovažom su doživljene kao 'lakše' u oba slučaja. Zaključak istraživanja bio je sljedeći: "Muškarci vide tetovaže kao jedan oglas povećane seksualne namjere."

Psihologinja dr. Dina McMillan vjeruje da će, ako su tetovaže na vidljivome mjestu i nisu sakrivene odjećom, muškarac stvoriti predrasude o djevojci. „Tetovaže su davno prestale biti tabu, ali percepcija se nije promijenila i žene bi trebale biti svjesne te činjenice kod pokazivanja tetovaža.“ (cosmopolitan.hr)