Zajednički život: Tri svađe koje morate riješiti na početku
Foto: Tuzlanski.ba

Prije nego što uopšte krenete, najbolje je da odmah postavite neka pravila i riješite svađe koje ćete sigurno imati...

zajednicki1zivot

Napokon ste odlučili živjeti zajedno, što je veliki korak, ali sa sobom nosi i velike svađe. Od navikavanja na to da više niste sami, do sitnih svađa koje vam mogu pokvariti dan, život u istom prostoru može donijeti puno komplikacija na koje morate biti spremni. Prije nego što uopšte krenete, najbolje je da odmah postavite neka pravila i riješite svađe koje ćete sigurno imati:

Zahodska daska

On je zaboravi spustiti, ti zbog toga dobivaš slom živaca, a stvar je jako jednostavna. Dogovorite se da se nikada nećete posvađati zbog glupe daske za wc i da ćete trošiti vrijeme na pametnije stvari. Ako baš stalno zaboravlja, nalijepi natpis iznad wc-a i podsjeti ga na taj način, ali nemojte sebi kvariti zajednički život ovakvim glupostima.

Suđe po svuda

Pun sudoper tanjira može naživcirati u dvije sekunde, pogotovo ako si jedna od onih koje vole urednu i čistu kuhinju. Njemu je vjerovatno svejedno i misli da je u redu oprati suđe tek kada ga se nakupi dovoljno, tebi je vjerovatno svaki dodatni tanjir šaka u oko. Napravite plan aktivnosti - onaj ko kuha, ne pere suđe, onaj ko ne pere suđe - kuha. Vrlo brzo ćete uspostaviti red u kuhinji.

Čarape i cipele

On misli da je ok baciti zmazanu čarapu pod krevet, što znači da ćete u prvih mjesec dana imati kuću punu rasparenih čarapa. Znamo da ti ide na živce, ali njemu jednako tako idu na živce tvoje cipele koje su razbacane po cijelom stanu. Napravite kompromis: Ti ćeš se pobrinuti da je stan prohodan i da ne zapinjete za cipelu na svakom koraku, on neka napravi isto sa rasparenim čarapama, i imat ćete puno više vremena za ljubav jer se nećete svađati. (Index.hr)