Učiteljica na TikToku podijelila kakve poklone voli dobijati od svojih učenika
Foto: Tuzlanski.ba

Biranje poklona zaista može predstavljati veliki stres za osobe koje kupuju poklon, pogotovo ako taj poklon ide u ruke nekome koga baš i ne pozanajete najbolje, kao npr. učiteljici vašeg djeteta.

Većina stvari koje se poklone učiteljicama i učiteljima su puko bacanje novca, tvrdi učiteljica, koja je na TikTok videu podijelila sa svojim pratiocima kakve poklone voli dobijati od svojih učenika i učenica.

Na početku videa učiteljica kaže da većina prosvjetnih ranika i radnica ne želi još jednu neobičnu šolju. U svojih skoro osam godina podučavanja, ova učiteljica je prikupila brdo različitih poklona, a za ovaj video izdvojila je neke od njoj najdražih poklona koje su joj tokom godina kupovali njeni učenici i učenice.

@moms The plants are such a cute idea 🌱 #teachers #gifts #holidaygifting #plants #students #moms ♬ original sound - Moms

"Jedan od najdražih poklona je personalizovana narukvica za učiteljicu", kaže učiteljica u videu.

Potom, dodaje da su na drugom mjestu neki sitni pokloni, koji će je nasmijati, poput svijeće koju su joj poklonili roditelji jednog djeteta na kojoj piše: "Hvala što trpiš moju djecu".

"Obožavam kad mi učenici i učenice poklone biljku, zato što je to poklon koji nastavlja da raste. A kako biljka raste, tako se i ja sjećam svojih učenika i učenica," kaže učiteljica.

Također, izdvaja da voli i kada joj učenici i učenice poklone neke dekorativne stvari i predmete za učionicu.

Na kraju, ako ste istrošili sve svoje ideje, a želite nešto jednostavno, možete pokloniti darovnu karticu:

"Učitelji ih vole, posebno one za kafu", zaključila je učiteljica.

Ispod ovog TikTok videa redali su se komentari drugih prosvjetnih radnica i radnika koji su dijelili neke od svojih omiljenih poklona koje su dobijali od svojih bivših učenica i učenika, poput:

"Dobila sam biljku kao poklon od svog odjeljenja prve godine kada sam krenula raditi kao učiteljica. Biljka je još uvijek živa i nakon 28 godina. Obje smo zajedno rasle," napisala je jedna učiteljica.

"Moja je mama posadila grm ruže, koji joj je poklonio njen učenik i 25 godina kasnije još uvijek cvjeta," napisala je ispod videa jedna djevojka.

"Ovo su odlični savjeti. Hvala ti," napisala je jedna žena ispod ovog videa. (Tuzlanski.ba)