Foto: Tuzlanski.ba

Jewel Shuping (30) boluje od rijetke psihičke bolesti zbog koje, uprkos činjenici da je potpuno zdrava, misli kako je trebalo da bude rođena kao invalid.

psihicki-poremecaj-sljepilo2Gubitak vida bi mnogi doživjeli kao veliku životnu tragediju, no ne i Jewel koja je uvjerena da je to njena sudbina i ostvarenje životnog sna.

- Još dok sam bila djevojčica, sama pomisao na to da budem slijepa jako me je radovala - izjavila je Jewel koja je, koliko god bizarno zvučalo, to i ostvarila nakon što je sebi sama sipala hemikaliju za čišćenje cijevi pravo u oči.

Prije nego što je počinila taj drastični čin, ova djevojka kao dijete se jako trudila i drugim metodama, ne bi li što prije oslijepila.

- Kao dijete, sate sam provodila zureći u sunce, ne bi li tako oslijepila. Prvi bijeli štap sam kupila sa 18 godina, a sa 20 sam već naučila da čitam pismo za slijepe - priča Jewel.

S godinama, odlučila je da potraži pomoć, pa je sprovodila terapiju sa uglednim američkim psihijatrima koji su joj čak prepisali "otrov za oči". Kako ništa nije pomagalo - oslijepila se hemikalijom. (jutarnji.hr)