U trendu su kratki nokti i fluorescentni lak
Foto: Tuzlanski.ba

Ovaj trend ne poznaje godine i nije rezervisan samo za mlade djevojke

Noktiser3

U Americi je krajem prošle godine pravu pomamu izazvala Michelle Obama kada se za Božić pojavila sa fluorescentno žutim lakom na noktima. Američki trend postala je baš ta nijansa laka, a fanovi predsjednikove žene su bez dileme znali i marku proizvođača famoznog laka.

Sa dolaskom toplijih dana i kod nas se preselio trend kojem ni prva dama nije odoljela, a tamna put svakako doprinosi još većoj izražajnosti manikira urađenog jarkim bojama.

Bitno je da ovaj trend ne poznaje godine i da nije rezervisan samo za mlade djevojke. Što smjelije to bolje, a lako se dolazi do pravog efekta i bez stručne pomoći. Žuta, zelena, pink, narandžasta su najizražajnije, ali ima još mnoštvo nijansi. Bitno je da ovakav lak nije obavezno uklapati uz garderobu i druge modne dodatke.

Ovi lakovi se obično nanose samo jednom ili za još bolji efekat dva puta, ali tek kada se prvi sloj dobro osuši. Nije ih potrebno premazivati bezbojnim lakom jer već sadrže sjaj. Eventualno možete nanjeti preko njega sloj zaštitnog laka.

Ukoliko ste malo manje smjele i više tradicionalne, onda se opredjelite za pomoć iskusnih manikira koji savjetuju lakiranje lakovima po sopstvenoj želji, bilo da su u pitanju prirodni, izliveni ili nadograđeni lakovi, a potom ukrašavanje raznim detaljima, kao i cirkonima i štrasom, koji su i ove sezone izuzetno popularni.

Popularne boje

Trenutno su popularne smaragdnozelena i azurnoplava, ali su takođe u svakoj prilici dobrodošle pink, crvena, bež i crna, koje nikada ne izlaze iz mode, savjetuje manikirka iz Beograda, uz napomenu da su u modi kratki nokti do onih srednje dužine. Adelarda Popović

Savjet

Najbitnije je da nokti prije lakiranja budu pripremljeni: lijepo oblikovani, a da zanoktice na vrijeme budu neutralisane kremama i hranljivim uljima jer fluo-lak ističe nepravilnosti na noktima. (Zenskikutak.rs)