„Tako lijepa, a solo“: Komentari koje cure ne vole čuti!
Foto: Tuzlanski.ba

Ponekad se čini da "solo status" više ide na živce okolini, nego onome ko ga ima

solocurepitanja

Sigurno ti se barem jednom u životu dogodilo da te neko pitao nešto u vezi tvog soliranja ili nabacio neki komentar na tu temu, uz obavezan izraz lica kao da imaju probavne smetnje.

Koja su to najiritantnija pitanja i rečenica koje se postavljaju slobodnim curama?

1. "Lijepa si i pametna, kako to da si solo?"

"Vrlo vjerovatno zbog liječničkog kartona u Vrapču, tj. sigurno." Ako ni tada ne shvate koliko je ovo pitanje iritantno... Uostalom, zašto bi se morala nekome opravdavati što si radije sama, nego s bilo kim?

2. "Ajoj, nije smak svijeta."

Ko je ikada uopće rekao da je biti solo smak svijeta? Sve ima svoje prednosti, pa tako i ne imati obaveze prema nikome i uzeti neko vrijeme za sebe. On će doć kad se najmanje nadamo, zar ne?

3. "Preizbirljiva si!"

"Ajde, barem neko od nas." Uvijek se sjetimo Alicie Silverstone u legendarnoj ulozi u "Djevojkama s Beverly Hillsa" i njezine rečenice: "Ako smo toliko izbirljive po pitanju cipela, koje dodiruju samo jedan dio našeg tijela, kako ne bi bile izbirljive s muškarcima."

4. "Blago tebi!"

S obzirom da ovakve rečenice najčešće izgovaraju ljudi koji su u vezama, vrlo je vjerovatno da kad to kažu, zapravo lažu, jer ako je to tako super - zašto su i dalje u vezi? Besplatno je!

5. "Biološki sat ti otkucava"

"Kao i onaj na kojem piše 'moja tolerancija'. Baš me zanima koji će prvi otkucati." (Index.hr)