Strijelci imaju najbolju figuru, Bikovi najugodnije lice...
Foto: Tuzlanski.ba

Koji su znaci mišićavi, koji skloni debljanju, čije su oči najistaknutije…?

Ovnovi  - Fizički snažni s izraženim crtama lica

Pripadnici ovog znaka obično su sportski građeni, a njihovi mišići vidljivi su čak i ako imaju višak kilograma. Inače nisu skloni debljanju, ali ponekad se i to desi. Najčešće imaju tamniji ten, a velik broj njih ima ravnu i gustu.

Njihov izgled najčešće ostavlja utisak snage i energičnosti. Najčešće se oblače casual i sportski, a kod odabira svečanije odjeće obično biraju crvenu boju.

Bikovi - Simetrično lice i pune usne  

Osobe rođene u ovom znaku imaju najugodnije i simetrično četvrtasto lice. Nos je okruglasti, a usne pune, dok je ten sjajan. Ono što se na njihovom licu ističe jesu kapci. Tijelo im je obično proporcionalno, pa ako se i udebljaju, kile im se ravnomjerno raspoređuju.

Njihov izgled ostavlja utisak mekoće i istovremene snage. Odijevaju se elegantno i omiljene su im boje zelena i smeđa.

Blizanac - Izražajne oči krase nasmiješeno lice  

Pripadnici ovog znaka su uvijek u pokretu, a upravo to se odražava i na njihov izgled. Lice im je veoma ekspresivno, a oči vrlo izražajne. Obično imaju duge i vitke ekstremitete, više su građe te djeluju graciozno, iako nemaju istaknute mišiće.

Lako se pronalaze u različitim stilovima odijevanja, a omiljene su im žuta i srebrna boja.

Rakovi - Imaju izražajan nos i više čelo

Rakovi obično imaju okruglo lice sa istaknutim jagodicama, ali i upečatljiv nos koji nije nužno velik, već pomalo neobičnog oblika. Brada im je okrugla, prsa široka, a kosa tamna i ne pretjerano gusta. Iako su u mladosti vitki, velik broj ih se nakon tridesete počinje debljati.

Njihov izgled ostavlja mek i suptilan utisak, a omiljene su im boje crna i bijela.

Lavovi - Široko čelo i gusta kosa

Lavove je lako uočiti po tzv. grivi. Gusta i sjajna kosa zaštitni im je simbol, a ako ona počne da opada ili sijedi postaju veoma zabrinuti.  Krasi ih široko čelo i šira vilica te lijepo oblikovani nos. Muskulatura im je izrazito snažna.

Vole trendi odjeću i ‘da su fensi’, a omiljene boje su žuta i narandžasta.

Djevice - Vitka građa i nježne crte lica

Muškarci i žene, pripadnici ovog znaka poprilično su vitki, a ako se debljaju višak se obično skuplja u rukama i stomaku. Tijelo im je simetrično i skladno, kao i crte lica. Imaju naglašene jagodice i obrve.

Obično biraju neutralne i elegantne kombinacije koje su neupadljive. Omiljene boje su im zelena i sve nijanse plave.

Vage - Ovalno i šarmantno lice  

Pripadnici ovog znaka obično imaju veoma oku ugodno lice, s pravilnim ovalnim crtama. Oči su im često povijene ka dole, a krasi ih upečatljiva boja. Obično su viši od prosjeka, donji dio tijela najčešće je dosta jači nego gornji.
Obožavaju se dotjerivati i isticati izgledom. Omiljene boje su im sve nijanse plave i crvene.

Škorpije - Široka ramena i magnetske oči

Poprilično čvrste fizičke konstitucije, čak i ako su mršavi, pripadnici ovog znaka djeluju snažno i visoko. Imaju nešto šira ramena od prosjeka. Lica su im upečatljiva, sa senzualnim usnama i prodornim očima te nepravilnim nosom. Kosa je najčešće smeđa i gusta.

Vole da izgledaju lijepo, ali ne vole ništa što je napadno. Omiljene boje su im crna i siva.

Strijelac – Znak sa najboljom figurom

Najčešće prosječne ili iznadprosječne visine, pripadnici ovog znaka su lijepo i prvenstveno sportski građeni, a te prirodne osobine mogu sami pokvariti prekomjernim uživanjem u hrani. Obično imaju pomalo duguljasto lice, oblo čelo, izražene plave ili zelene oči.

Vole sportski i casual izgled, a omiljene su im sve jarke boje.

Jarac - Elegantan i dug vrat

Iako izgled pripadnika ovog znaka djeluje pomalo neutralno, ističu se po tome što su poprilično koščati. Najčešće su niži ili srednje visine, a oči su im velike i izražajne. Profil lica je zaobljen, a na njemu se najčešće ističe uvučena brada, upečatljivi zubi i lijep osmijeh.

Vole lijepu odjeću, no ne i vulgaran izgled, a najdraže boje su im sve nijanse zelene i smeđe.

Vodolije  - Srednje građe i skloni debljanju

Pripadnici ovog znaka su obično srednje visine ili nešto niži, s punim licem i svijetlim tenom. Ako se debljaju, često dobijaju podbradak, a uopšteno im je kilaža boljka nakon što pređu 30. godinu. Imaju manje šake i stopala, ali lijepe noge. Imaju pomalo vodenaste, ali lijepe oči, te široka i mekana usta.

Odjeća ne igra veliku ulogu za njih, a omiljene boje su im ljubičasta i plava.

Ribe - Privlačne i s lijepom kožom

Odličan ten, meka koža i lijepe crte lica krase pripadnike ovog znaka. Lice im je najčešće okruglo ili ovalno, a kosa jaka i gusta. Gornji dio tijela im je obično tanji od donjeg, koji je zaobljen i širok. Oči su najljepši dio na Ribi.

Omiljene boje su im zelena i crvena.

(zenskiportal.ba)