Želite li se što prije riješiti "pivskog trbuha"? Salo na trbuhu također je izuzetno opasno za zdravlje, jer povećava rizik od bolesti poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i bolesti jetre, piše Eat this not that
Pogledajte šest trikova koji će vam u tome pomoći, prenosi Tuzlanski.ba
Ograničite prerađene ugljikohidrate
Ugljikohidrati poput bijele tjestenine, krompira, bijelog hljeba i pekarskih proizvoda mogu pridonijeti debljanju i "pivskom trbuhu".
Mnogo prikladniji izbor su proizvodi od cjelovitih žitarica i proizvodi koji sadrže veću količinu vlakana.
Isprobajte vježbe visokog intenziteta
U posljednje vrijeme HIIT treninzi su postali iznimno popularni i savršeni su za svakoga ko želi postići velike rezultate u kratkom vremenu. Intenzitetom i brzom vježbom prije ćete "istopiti" salo na području trbuha. Kod ovakvih vježbi ključno je da uz sebe imate kvalificiranog stručnjaka koji će se pobrinuti za pravilnu izvedbu i tako vas zaštititi od ozljeda.
Usredotočite se na proteine
Proteini su prilično zasitni, zbog čega ćete unositi manje hrane i posljedično pomoći gubitku masnoća. Istovremeno, proteini će pridonijeti rastu mišića i tako osigurati isklesan trbuščić.
Ograničite konzumaciju alkohola
"Pivski trbuščić" je dobio ime s razlogom! Alkoholna pića su prilično kalorična, ali istovremeno potiču apetit. Zbog toga je važno ograničiti takva pića i dati prednost vodi, prirodnom soku ili nekom drugom osvježavajućem napitku. Općenito, dobra je ideja ostati hidriran kako biste spriječili prejedanje i održali zdrav metabolizam, što je izuzetno važno za rješavanje "pivskog trbuha".
Hidratizirajte s H2O
Ostati hidratiziran naziv je igre ako želite otopiti salo na trbuhu. Ponekad vaš mozak misli da ste gladni, a zapravo ste žedni, što može rezultirati unosom viška kalorija.
"Možete spriječiti da se to dogodi ako pijete vodu tokom dana", kažu The Nutrition Twins.
"Također, voda pomaže ispuniti vaš želudac i može vam pomoći u otklanjanju gladi te spriječiti prejedanje. Osim toga, ona potiče svaki proces u vašem tijelu, uključujući učinkovit metabolizam."
Ugljikohidrate jedite na kraju obroka
Može se dogoditi da se tokom obroka previše zasitite prerađenim ugljikohidratima, što rezultira nedovoljnim unosom proteina i vlakana. Stoga na svom tanjiru prvo pojedite povrće i proteinski dio, a tek onda se uhvatite u koštac s ostalim prilozima.