Seks s godinama postaje sve bolji, a evo i zašto...
Foto: Tuzlanski.ba

U modernom društvu i dalje preovladava mišljenje da starije žene pretjerano ne uživaju u seksu. Uvriježeno je mišljenje da kada napunimo 45 godina, sve kreće nizbrdo pa tako i seksualni život.

Međutim, jedno od istraživanja pokazalo je da oni koji tako misle, žive u zabludi. Želja za seksom i sposobnost za dostizanje orgazma sa godinama se povećava. Žene s godinama postaju sve strastvenije. Istina, njihov seks nije tako čest, ali je zato dosta kvalitetniji nego u mlađim godinama.

Studija je obuhvatila žene prosječne dobi od 67 godina i rezultati pokazuju da je polovina ispitanica seksualno aktivna, u stanju da se uzbudi i dostigne vrhunac tokom seksualnog odnosa, čak i u 80. godini života.

Također, studija je ponudila i neke savjete damama mlađim od 40 godina, šta da rade kako bi poboljšale svoj seksualni život.

Autorica studije dr. Elizabet Baret – Konor kaže da se mladi ljudi koji pate od seksualne disfunkcije uglavnom žale da nemaju želju za seksom. Pretjerano razmišljanje je kontraproduktivno, poenta je prepustiti se i naučiti uživati u svojoj koži.

Starije žene, za razliku od mlađih, ni ne razmišljaju o seksu, ne planiraju kada će imati odnos s muškarcem, ne traže ga, ali su ipak seksualno zadovoljene.

Starije dame znaju!

(zenskiportal.ba)