Seks dijeta: Istopi kilograme u krevetu!
Foto: Tuzlanski.ba

Seks dijeta sve je popularnija među ženama, ali i muškarcima, što je sasvim razumljivo s obzirom da je ovo najugodniji način gubljenja kilograma.

\"sex7\"Autorica knjige o seks dijeti Kerry McCloskey nije stručnjak za prehranu niti mršavljenje, ali je svoje tvrdnje uspjela dokazati naučnim činjenicama. Brojna istraživanja pokazala su da česti seks pomaže boljem općem stanju organizma, borbi protiv depresije i mršanju. Jedna minuta seksa istroši čak 26 kalorija. Stručnjaci tvrde, da oni koji imaju seks tri puta sedmično izgube 7500 kalorija godišnje, što je jednako kao 120 kilometara hodanja.

Dijeta je vrlo jednostavna; seks se preporučuje tri do četiri puta dnevno, a vikendom i više, prenosi Index. Seks se u ovoj dijeti smatra fizičkom vježbom koja je zamijenila trbušnjake, sklekove i mnoge druge. Količina kalorija unutar hrane mora biti razmjerna aktivnostima u krevetu. Masna i teška hrana se izbjegava a preporučuju se namirnice bogate vlaknima, svježe povrće i voće, morski plodovi te crno vino i tamna čokolada.

Poznato je da zdrava prehrana i fizička aktivnost čine savršenu formulu za vitku liniju. Fizička aktivnost u ovom slučaju je seks koji može sagorjeti i do 400 kalorija u samo 30 minuta, jednako kao da smo trčali za to vrijeme. Topljenje kalorija također ovisi i o pozi pa tako misionarska poza sagorijeva najmanje kalorija, do 115 a \"doggy\" čak 400 kalorija. Sama predigra, skidanje robe i strastveni poljupci mogu pomoći u sagorijevanju 250 kalorija! Ako se odlučite za ovakav način gubljenja kilograma, garantiramo vam da će vaš frajer po prvi puta biti sretan što ste na dijeti!

izvor: 24sata.info / tuzlanski.ba