Pitajte bilo kog kuhara kako im je krompir lijep i hrskav i najvjerovatnije ćete svaki put dobiti drugačiji odgovor, piše The Sun.
Ali jedna stvar oko koje bi se većina ljudi složila? Vjerovatno ćete morati da ih stavite u rernu u nekom trenutku, prenosi Tuzlanski.ba.
Uz to, kuhar Morgan Hipworth je otkrio kako svojim krompirima daje fino hrskanje, a izbjegavajući ovaj korak - a za to jedva da treba puno vremena.
Ranije ovog mjeseca, vlasnik Bistroa Morgan rekao je da su "ovo jedni od najboljih krompira" koje je ikada napravio.
Za početak, Morgan je ogulio i nasjekao krompir na grube kocke od 2 cm.
"Dodajte u lonac vode i ostavite da prokuha dok ne omekša. Krompir ocijedite i stavite na tacnu da se potpuno osuši", pojašnjava Morgan.
@morganhipworthPotatoes ain’t getting any tastier than this
Opisujući kako da napravite svoje "tečno zlato", Morgan je potom isjekao bijeli luk na tanke kriške i kuhao ih u loncu napunjenom maslinovim uljem 20 minuta.
Zatim je prosijao komadiće bijelog luka, prelio ulje u šerpu, a zatim na jakoj vatri dodao krompir.
„Pržite dok ne postane super hrskavo. Zatim dodajte morsku so, ruzmarin i čen bijelog luka, promješajte da se sjedini“, kaže on.
Nepotrebno je reći da je metoda bez rerne bila hit među fanovima, a snimak je prikupio preko 267.000 pregleda.