Savjeti za ljepotu žene kojoj niko ne vjeruje da ima 41 godinu
Foto: Tuzlanski.ba

Savjete za njegu kože nam daje mama za koju svi misle da je u dvadesetim godinama.

Većina ljudi kad je vidi vjeruje da je u dvadesetim godinama, ali se ispostavilo da je duplo starija – i na svom izgledu može zahvaliti svojoj rutini njege kože.

Amber Lankaster je influenserka i model u The Price is Right, rekla je da zapravo ima 41 godinu, i svim njeni pratioci ostali su šokirani.

I iako izgleda kao da je otkrila eliksir mladosti, ona svoj izgled pripisuje ovim savjetima i sastojcima za njegu kože koje primjenjuje i koristi više od 15 godina.

Tretinoin krema

Prvo, Amber je otkrila da koristi kremu s tretinoinom, za koju tvrdi da je "potpuno promijenila njenu kožu".

"Imam 41 godinu i zahvalna sam ovom malom pakovanju upravo ovdje“, dodala je ona.

Tretinoin može stimulisati proizvodnju kolagena i naučno je dokazano da mijenja vašu kožu i uklanja akne. Međutim, upozorila je da tretinoin nije za svaki tip kože i da će vam trebati recept od dermatologa.

Vitamin C serum

Zatim je izrazila svoju ljubav prema serumu obogaćenom vitaminom C, ali koji sadrži još neke sastojke u sebi koje nam preporučuje.

Ona je rekla: "Kombinacija svih ovih sastojaka je zapravo jako efikasna. Vitamin C je trenutno veoma moderan sastojak, ali nije uvijek efikasan."

Treba naći serum koji sadrži bar 15 procenata čistog vitamina C, jedan procenat vitamina E i 0,5 procenata ferulne kiseline koja može spriječiti "pojavu finih linija i bora, gubitak čvrstoće i posvjetljuje ten“. (Zadovoljna.rs)