Pripremite organizam za alkohol i minimalizirajte mamurluk
Foto: Tuzlanski.ba

Prije nego što se odlučite za piće, pa još jedno, pa još jedno – pripremite organizam za alkohol i minimalizirajte mamurluk. Kako?! Lako:

\"mamurluk\"Jedite hranu bogatu bjelančevinama; sve vrste oraha i oraščića, kikiriki, soju. Oni usporavaju apsorpciju alkohola. Kada dođete kući, popijte ibuprofen ili aspirin. Spriječit će jutarnju glavobolju. Vaša jetra može preraditi jedno piće na sat. Tempirajte se prema tome, prenosi Ljepota.ba

Nakon derneka se ipak osjećate iscijeđeno i jadno, sve vas boli, dehidrirali ste? Nemojte se nalijevati kafom, ali zato pijte vodu što više možete. Isprat će toksine iz organizma i hidratizirati mišiće i unutarnje organe. Dobar je i sok od narandže ili paradajza – sadrži minerale i fruktozu. No, još uvijek stignete popiti aspirin. Jedite i ugljikohidrate, krekere i tost, koji će apsorbirati višak kiseline u želucu.

Tuzlanski.ba