Mnogo puta smo rekli, i vjerovatno je svima jasno, da odjeća i stil govore mnogo o nama, pa je zato važno da obratimo više pažnje na to.

Bez obzira na to koliko se u nečemu osjećamo udobno, ponekad treba da učinimo da to lijepo izgleda i da ostavimo dobar utisak. Posebno kada idemo na važan događaj, sastanak ili kada se sa nekim sastajemo prvi put.

Postoji nekoliko pravila koja svima treba da budu urezana u pamćenje da više nikada ne bi pogriješili.

Držite se sljedećih pravila koja vam donose Tuzlanski.ba i nikada nećete pogriješiti:

1. Kada nosite košulju ili bluzu sa dugmićima, možete da otkopčate najviše dva dugmeta.

2. Od nakita nosite ili minđuše u kombinaciji sa narukvicom, ili ogrlicu u kombinaciji sa prstenom. Sve ove stvari u jednoj kombinaciji su previše.

3. Vrh kravate treba da dopire do vašeg struka ili da bude malo ispod njega. Ne treba da bude ni mnogo duža, ni mnogo kraća.

4. Odlučite se, ili za mini haljinu sa zatvorenim gornjim dijelom, ili za dugu haljinu sa dekolteom. Nikada i jedno i drugo jer je previše  vulgarno.

5. Ako nosite košulju bez sakoa, nije vam potrebna kravata.

6. Otvor na poslovnoj košulji ne treba da bude dublji od 10 cm, počevši od ključne kosti.

7. Ako košulju uvučete u pantalone, obavezno stavite kaiš.

8. Gola koža između pantalona i gornjeg dijela odjeće nikada ne treba da bude vidljiva. Uvijek nosite nešto duže ispod, ukoliko je gornji dio kraći.

9. Kaiš uvijek treba da bude u istoj boji kao i cipele.

10. Sve vidljive etikete na odjeći treba da se isjeku ili odlijepe.

11. Ne nosite previše šarenih printova u jednoj kombinaciji. Možete da kombinujete dvije različite šare, ali u jednoj istoj boji. Ili dvije iste šare različitih veličina.

12. Čarape uvijek treba da budu dovoljno visoko i koža nikada ne treba da viri kada sjednete.

13. Poslovna bluza ili košulja bez rukava uvijek treba da prekriju cijela ramena. Tanke bretele nisu dozvoljene u formalnim situacijama.

(Tuzlanski.ba)