Pogrešan korak: Najgluplji potez nakon raskida
Foto: Tuzlanski.ba

Mislite li da ćete vratiti bivšeg ako se s njim poseksate?

par-raskid1

Veza je završena ali nekako ste se našli u situaciji da ste ostali 'prijatelji s povlasticama' (čitaj pvremeno imate intimne odnose). To je zato što se podsvjesno nadate da će bivši  ostati u blizini i s vremenom shvatiti šta propušta.

Je li status prijatelja s povlasticama kada je u pitanju vaš bivši baš poruka koju želite poslati - još te volim? Ne, nije. Ovim šaljete poruku da vas može imati kad poželi, dok vi duboko u sebi patite.

Nakon što seks završi on ode. Nema više maženja i nježnih poljubaca u krevetu što je pokazivalo da mu je stalo do vas i da vas voli. Sada se to svelo na 'bum-tras, hvala, doviđenja'.

par-prekid

Ovo je potpuno pogrešan način da pridobijete bivšeg nazad. Pravi način da vam se vrati je strategija koju toliki previđaju da ih većina nikad ne uspije obnoviti izgubljenu ljubav. Seks je važan i doprinosi tome da bivši barem dođe do vas, ali umjesto da ste zaljubljeni i razvijate svoju vezu, samo vas koristi za seks.

Želite li se zaista na ovaj način sjećati ljubavi svog života? Da mu služite samo za seks dok ne naleti neka druga koja će ga oboriti s nogu? Jer, dosadit će mu dolaziti samo po seks ako ga ne podsjetite zbog čega ste baš vi za njega ona prava, prenosi Magazin.hr

Ali, nije to samo vaša greška. Čak 98 posto parova u ovome griješi. Nemojte biti u tih 98 posto kad možete biti u onih dva posto koji ostvare sretnu vezu.