Plus size autorica: Mislila sam da nemam pravo na lijepu robu
Foto: Tuzlanski.ba

Autorica knjige "Her Body and Other Parties" ističe kako čitav život ima prekomjernu tjelesnu težinu, ali vremenom je shvatila kako se zavoljeti i ignorisati stereotipe.

,,Nisam uvijek voljela modu, jer sam još kao djevojčica imala veći konfekcijski broj od prosjeka te mi je lijepo odijevanje bila totalna nepoznanica. Naime, mislila sam da, s obzirom na širiju građu, ne zaslužujem nositi lijepe stvari.", istaknula je spisateljica Carmen Maria Machado.

Tek je u dvadesetima krenula istraživati i interesirati se za modu jer je vidjela niz modnih blogova za plus-size žene te je shvatila da ako mogu one, može i ona sama. ,,Bilo je to pravo otkriće. Shvatila sam da ipak mogu sudjelovati u svemu tome, biti u trendu i konačno sam krenula razmišljati o vlastitom modnom identitetu. Shvatila sam da mogu osmisliti vlastitu viziju sebe, bez da sam ograničena svojim tijelom."

View this post on Instagram

A post shared by Carmen Maria Machado (@carmenmmachado) on

Također, pomogli su joj i web shopovi koji imaju plus-size odjeću. Voli lijepe cipele, smatra da je razlog da ljudi punije građe vole lijepe modne dodatke upravo radi toga što mogu kupiti torbu i cipele bez obzira na konfekcijski broj, odgovaraju svim figurama. Osobni stil je onaj u kojemu se osjećate dobro.

,,Činjenica da se debljim ljudima uvijek sugerira da moraju smršati i prilagoditi se mršavima. Ali, danas kad imamo niz brendova koji nam dopuštaju da se i mi lijepo odijevamo, prvo je bitno shvatiti da je svako od nas poseban i da se ne moramo osjećati drugačije i modno sputano, svi možemo stvarno uživati u odijevanju. I svi mi možemo biti zadovoljni samima sobom, bez obzira koju građu i koliko kilograma imali." kazala je Carmen. (24sata.hr)