Ove osobine su ključ uspjeha žena sa stilom
Foto: Tuzlanski.ba

Stilizovane, šik dame nisu super-heroji, već dobro pripremljene i organizovane osobe. Njihov ključ uspjeha je u svakodnevnoj rutini koje se uredno pridržavaju.

Dobar stil se ne ogleda u količini garderobe koje imate, već načinu kako ćete to što obučete da prezentujete. To znači da vam svaki komad mora biti čist, opeglan i ne mora uopšte da bude skupocijen da biste izgledale stilizovano. Pročitajte i ostale savjete kako da postanete žena od stila.

nakit-stil1. Biraju savršene modne dodatke

Maksima poznate dizajnerke Coco Chanel glasila je – kada je riječ o dodacima, uvijek ih posljednje odaberite i stavite na sebe. Nekada modni dodaci znaju da budu višak, a žena od stila zna kada treba da ih izbjegne. Kako to da znate – prije nego što odaberete šal, zapitajte se da li su vam potrebni i šal i ogrlica. Zapamtite da je manje uvijek više.

2. Nikada ne ručaju ili večeraju u “skupocjenoj“ odjeći

Razlog zašto garderoba stilizovane žene nema fleke i mrlje po sebi – ne izležavaju se i ne jedu u svilenoj haljini ili blejzeru. Prvo što urade kada dođu kući s posla, obuku trenerku ili helanke, a finu garderobu uredno smjeste u ormar.

3. Uredno odlažu garderobu

Ako bluzu ili pantalone bacite na pod kada se presvlačite, ne samo što ćete ih izgužvati već rizikujete da ih iscijepate. Neka vam pređe u naviku da odevne komade odlažete u ormar odmah čim ih skinete, kako biste ih sačuvali od oštećenja.

4. Znaju kada da obuju visoke potpetice, a kada ravne cipele

Nijedna žena neće izgledati stilizovano i moderno ukoliko se vuče niz ulicu u suviše visokim potpeticama. Moderne žene su ujedno i veoma pametne – u garderobi imaju nekoliko pari cipela koje su udobne koliko i sofisticirane. Osim toga, odlično znaju kada da obuju šikle, a kada lakirane ravne cipele.

5. Razvrstavaju garderobu koja je za mašinsko pranje, a koja za hemijsko čišćenje

Umjesto bacanja garderobe unaokolo i zaboravljanje da je operete, neka vam pređe u naviku da razvrstavate garderobu na dnevnoj bazi. Onu koju možete da operete u mašini odvojite u jednoj kanti za veš, a za onu kojoj je potrebno hemijsko čišćenje nabavite posebnu kantu. Na ovaj način će vam garderoba biti uvijek čista i duže će vam trajati.

6. Uvijek držite pribor za šivenje na dohvatu rukemoda-odjeca-stil

Bez obzira koliko se pripremile noć prije, nezgode se dešavaju. Stoga, uvijek pri ruci neka vam budu igla, konac, male makaze i zihernadle.

7. Ostaju vjerne ličnom stilu

Šik dama se nikad ne klanja trendovima. Uvijek drže do klasičnih odjevnih komada za koje znaju da im dobro stoje i koje mogu da nose i u poslovnim prilikama i u svečanim i tokom hladnih dana, ali i kada je toplo.

(kliker.tv)