Osam stvari koje muškarci odmah primijete na ženama
Foto: Tuzlanski.ba

Postoji nekoliko stvari koje muškarci odmah primjećuju na ženama. I ne, to nije zadnjica ili dekolte. Saznajte koje su to stvari koje najviše privlače muški pogled.

par-krevet1

1. Gusta kosa

To je stvar evolucije. Još od pračovjeka, muškarce su privlačile žene sa gustom, sjajnom kosom – što je jedan od najvidljivijih znakova zdravlja. Ako nemate gustu kosu – onda neka barem izgleda što zdravije i sjajnije – odrežite ispucane vrhove, stavite preliv za sjaj, kosa neka vam uvijek bude uredna.

2. Oči

Koliko god mislite da je dekolte fokus pažnje kod muškaraca, to nije tačno

(dobro, ne baš uvijek). Ljudi se uopšteno – i muškarci i žene – fokusiraju na oči više nego na neki drugi dio tijela. Zato se pobrinite da svu pažnju usmjerite na taj dio lica, sa lijepo nanesenom šminkom. I ne pretjerujte jer ćete samo "ugušiti" svoju prirodnu ljepotu, a time odbiti muškarca.

3. Iskren osmijeh

Ponekad vam se oči gotovo sklope kad se široko nasmijete. Većina muškaraca je dobra u prepoznavanju ove vrste osmijeha, koja mu govori da ste opušteni, spontani i zabavni.

4. Jačina glasa

Istraživači univerziteta u Pensilvaniji utvrdili su da muškarce više privlače žene koje imaju nešto jači glas. Oni vjeruju kako je jači ton glasa kod žena evoluirao da zvuči mladoliko i atraktivno potencijalnim partnerima. Stoga žene i podsvjesno kad žele privući pažnju muškaraca podižu ton glasa, u obliku smijeha ili kikotanja – a to stvarno i djeluje.

5. Veličina struka i bokova

Muškarci instiktivno traže potencijalne majke svoje djece. Ako vam je struk uži od bokova, to je znak plodnosti - i veliki bonus za vas. Široka ramena naglasi će figuru pješčanog sata.

6. Sjaj

Zdrav i sjajan ten muškarci povezuju sa dobrim mentalnim zdravljem. To je zbog toga što se stres i anksioznost obično često ispoljava upravo na koži . Zato kreme koje žene stavljaju, kao i kvalitetan puder, rumenilo itekako se isplate.

7. Umeci

Ovdje se ne misli na glumljenje nečega što ustvari niste – već umjetne dodatke koji se vide na prvi pogled – umeci za nokte, umeci za trepavice... Muškarcima se sve to ne dopada, jer im govori da ste komplikovana i teška osoba. Iako možda niste, svi ti dodaci ne idu vam u korist.

8. Veličina grupe

Ovo tehnički gledano nema veze sa vama, ali važno je reći da muškarci u situaciji kada odlučuju hoće li vam prići uvijek će obratiti pažnju i na to sa kim se vi tamo nalazite, odnosno koliko će vam lako pristupiti. Uostalom tako je i kod žena. Pošto kada žene planiraju lov na muškarce – ne žele preveliku grupu glasnih djevojaka oko njega ili samo jednu prijateljicu. Savršena brojka? Troje. Njih dvije se mogu same zabavljati dok vi pričate. (24sata.rs)