Neka od osnovnih pravila za Facebook zavođenje
Foto: Tuzlanski.ba

Ovaj članak vas neće naučiti kako postati Don Juan socijalne mreže "Facebook", ali će vam svakako dati nekoliko smjernica kako da privučete na sebe pažnju osoba nježnijeg pola.

facebook lovePrvo i osnovno pravilo je: Nemojte biti dosadni! Često objavljivanje poveznica sa YouTuba, statusa, citata, igara može samo da stvori negativnu sliku o vama (nemate privatni život). Samo razmislite koliko vas smaraju notfikacije o pojedinim igrama, proizvodima i sl.

Filozofski statusi, koji navode na razmišljanje su dobri, ali ne prečesto. Djevojke ne vole pretjerane filozofe niti pametnjakoviće. S vremena na vrijeme objavite status, ali trudite se da bude šaljive prirode.

Previše slika nije dobro. Izaberite nekoliko slika za koje smatrate da na njima izgledate neobično. Profil slika mora da bude pomalo luckasta i interesantna, jer to je naime prva stvar sa kojom se neko susreće.

Smanjite broj prijatelja. Ovo dovoljno govori. Djevojke ne vole one sa nekoliko stotina prijatelja. Zapamtite vi ne volite facebook, ali ga imate zato što su vas drage kolege zamolile da otvorite profil.

Ako ste dobro uradili prethodne stavke vrijeme je za chat. Ukoliko ste sve uredili besprijekorno ciljana djevojka bi već sama trebala da se javi, ako ne onda to uradite sami. Razgovor gotovo po pravilu počinje sa pozdravom. Nakon toga čuveno pitanje: "Šta ima?" Ovo je najopasnije od svega, jer sa pogrešnim odgovorom sav dotadašnji trud, da je zavedete pada u vodu. Najgori mogući odgovor je "Ništa, evo." Uvijek smislite neku zanimljivu temu za razgovor. Živite zanimljiv život, ako ne u stvarnosti, onda na "Facebooku." Javila vam se sa ciljem da pobjegne od svakodnevnice, a vi bi trebali da joj pomognete u tome. Ako vam se već nije javila, ne plašite se da to vi prvi uradite. Zapamtite uvijek budite drugačiji. Recite joj ono što želi da čuje, a za to imate more podataka na njenom profilu.

I zabrana za kraj: Ne visite 24h dnevno na facebooku! Pojavljujte se kratko online. Budite teško dohvatljivi.

Šest laganih koraka koji vode uspjehu, a koje kada sagledate mogu se svesti na samo jedno. Budite maštoviti, prirodni, zabavni i potrudite se da imate privatni život koji nije ovisan o facebooku interentu i sl stvarima zgodnim za gubljenje vremena.