Nakon kojeg izlaska ste spremni za prvi seks?
Foto: Tuzlanski.ba

Istraživanje je također pokazalo da će većina partnera upoznati novu dragu ili dragog s prijateljima nakon šest izlazaka ili tri sedmice.

\"sex-izlazak\"Možda vjerujete u ljubav na prvi pogled ili mislite da za ljubav treba vremena i strpljenja. No partneru ćete reći da ga volite tek nakon 14. izlaska, tvrdi novo istraživanje koje prenosi Daily Mail.

Sudionici u novoj studiji otkrili su da s novim parterom imaju dva susreta sedmično, što znači da će prvi put reći \'volim te\' nakon sedam sedmica veze. Prvi poljubac će se dogoditi na prva dva izlaska ili u prvoj sedmici veze, a par će prvi put voditi ljubav nakon četiri susreta ili dvije sedmice, prenosi Tportal.hr.

Istraživanje je također pokazalo da će većina partnera upoznati novu dragu ili dragog s prijateljima nakon šest izlazaka ili tri sedmice, a najvjerovatnije će novog partnera predstaviti roditeljima nakon 12 susreta ili šest sedmica.

A ako stvari krenu dobro, parovi će početi živjeti zajedno nakon 30 sedmica ili 60 izlazaka. Istraživanje je proveo online servis seekingarrangement.com u kojem je sudjelovalo 100.000 britanskih članova, a cilj je bio saznati tajming ključnih \'prvih\' trenutaka u vezi.

Oslobođenje / Tuzlanski.ba