Foto: Tuzlanski.ba

Courtney Cosper Waldon (27) je pretrpjela opekline trećeg stepena na 40 posto lica i tijela 2016. godine nakon eksplozije plina. Majka jednog djeteta je bila u induciranoj komi mjesecima. Ubrzo nakon što je stradala, muž ju je ostavio. Courtney više nije mogla raditi i postala je beskućnica.
"Bila sam zgodna djevojka, upravo sam bila udata, moj je život bio u redu, a sada se jedva mogu obući. Trebam pomoć u svemu i moram učiti kako da opet radim stvari", kaže Courtney.

Dodaje kako se i dalje teško nosi sa svim što joj se dogodilo.

"Prvi put kad sam se pogledala u ogledalo nakon eksplozije, pozlilo mi je i skoro sam se onesvijestila. Ljudi i danas gledaju u mene kao u čudovište. Ipak, sada sam puno bolje i prilagođavam se", kaže Courtney.

Kaže kako je sjedila uz logorsku vatru kada je iscurio plin.

"Došlo je do eksplozije. Sjećam se svega. Sjećam se da sam gorjela, pala sam i počela se valjati kako bi se ugasila", kaže.

U bolnici je na odjelu za opekotine bila 51 dan. Nakon što ju je suprug ostavio, kći Caroline (5) bila je ona koja ju je tjerala naprijed.

"Pretrpjela sam težak udarac kada me suprug ostavio. Pokušavala sam sve i molila ga da se vrati. Rekla sam mu da naša kćerka to ne zaslužuje, ali mi je jednostavno rekao kako se on ne može o meni brinuti", kaže Courtney.

"Puno puta sam htjela odustati, ali Caroline me tjerala naprijed. Nisu je doveli u bolnicu i prvi put me nakon nesreće vidjela kad sam došla kući. Kada je čula moj glas, zagrlila me. Bila je nevjerovatna", kaže Courtney.

Proglasili su ju nesposobnom za rad. Courtney i Caroline su ostale bez novaca i bez kuće. Izbačene su na ulicu. Tada im se u pomoć priskočila lokalna crkva koja izgradila kuću za njih i skupila donacije.

"Svakim danom sve se više nadam. Ovdje sam s razlogom", kaže Courtney koja je dosad bila na nekoliko laserskih operacija i sedam presađivanja kože, piše Mirror.