Muške osobine koje osvajaju žene
Foto: Tuzlanski.ba

Prilikom odlučivanja za koga će se udati dame mnogo više pažnje posvećuju karakteru...

muskaraaac

Muškarce je uvijek intrigirao izbor žena kada je ljubav u pitanju i kako to da žene prednost daju onima koji nisu naročito zgodni ili uspješni i bogati.

Iako dame u obzir uzimaju i fizički izgled, prilikom odlučivanja za koga će se udati mnogo više pažnje posvećuju karakteru.

Tim ljubavnih terapeuta iz Velike Britanije objavio je listu muških osobina koje sigurno nalaze put do ženskog srca.

Džentlmenski maniri

Nema mnogo savremenih muškaraca koji će ženi da otvore vrata, pridrže kaput, privuku stolicu u restoranu... Međutim, ove male sitnice svaka dama cijeni, jer se osjeća poštovano i zaštićeno. Čak i tinejdžerke obraćaju pažnju na manire, iako manje od zrelih žena.

Muževan miris

Jak miris muškog parfema pomiješanog sa losionom poslije brijanja i dezodoransom protiv znojenja često prati savremene muškarce. Ipak, istraživanja pokazuju da žene vole miris čiste muške kože više nego njegov parfem.

Smisao za humor

U velikoj je prednosti muškarac koji umije da nasmije ženu, budući da je nježniji pol osjetljiviji i često sklon padovima raspoloženja, pa duhovitog partnera doživljava kao pravi melem za dušu.

Sigurnost

Prosječna žena nije tako odlučna i sigurna u svoje postupke kao muškarac, zato joj prija partner koji će da joj bude oslonac kada se koleba.

Komunikacija

Žene su po prirodi komunikativnije i najveća kazna im je kada nemaju šta da pričaju sa partnerom. Inteligentni i otvoreni muškarci vole da diskutuju o različitim temama, pa sa njima nikada nije dosadno kao sa namćorima koji ćute ili onima što uvijek pričaju o istim stvarima.

Brižnost

Mnoga muško-ženska prijateljstva su prerasla u ljubav poslije krize koju je žena proživljavala, a njen prijatelj je brižno podržavao. Žene vole da budu u centru muške pažnje i raznježe se njegovim izlivima brige i nježnosti.

Zrelost

Zreo muškarac je odgovoran i samostalan, on neće potrošiti cijelu platu za nekoliko dana i neće mu biti problem da se napusti roditeljsko gnijezdo i organizuje svoj život.

Novosti.rs / Tuzlanski.ba