Foto: Tuzlanski.ba

Djeca su iskrena i mogu nam promijeniti živote. Najbolji primjer je Wendy Candlish, mama četvero djece iz Australije, koja se 2019. slomila kad je pokupila najstarijeg sina u školi i vidjela njegov crtež. 

"Nisam ga ništa trebala pitati, sve mi je bilo jasno. To mi je bio šamar u lice koji me probudio. Nacrtao je osobu s ogromnim stomakom i napisao: 'U redu je biti debeo'", prisjetila se za News.co.au.

Bila je svjesna nezdravih navika koje slijedi te je znala da je dijete nije željelo namjerno povrijediti. Cijeloga života borila se s kilogramima, ali prije tri godine je odlučila jednom zauvijek to promijeniti, prenosi index.hr.

"Hranu sam koristila kao emocionalnu utjehu, ponekad kao kaznu, ponekad kao nagradu. Imala sam stav ništa ili sve i nikad nisam doista shvaćala što takvim ponašanjem radim svom zdravlju", pojasnila je.

Angažovala je trenera pa počela dizati tegove. Ubrzo je počela uviđati promjenu koja joj se svidjela. Došla je do toga da se uskoro takmiči u svom prvom fitness takmičenju ljepote. Pozirat će u bikiniju i pokazati mišiće.

"Nadam se da će ovo što sam ostvarila biti poticaj mojoj djeci. Želim im biti uzor. Radim 12 000 koraka u danu i hranim se uravnoteženo. U teretani sam četiri puta sedmično. Ovaj put mi je otkrio strast za koju nisam znala da postoji", zaključila je.  (Tuzlanski.ba)