Mama pokazala kako se dijete neće izgubiti u gužvi: 'Za majicu mu zakačite lokator za ključeve'
Foto: Tuzlanski.ba

Mnogi ljudi imaju sličnu uspomenu iz djetinjstva, na trenutak kad su mamu ili tatu izgubili iz vida usred šetnje među gomilom ljudi. Možda ste iskusili i kako se u tom trenutku osjeća roditelj.

Da se to njoj i sinu ne bi događalo, jedna se mama dosjetila kako da uvijek tačno zna gdje joj se dijete nalazi; uz pomoć bluetooth lokatora za ključeve. 

Britanka Kia Baker na TikToku je rekla kako joj je noćna mora pomisao da će joj se trogodišnji sin izgubiti u gomili pa je drugim roditeljima podijelila savjet kako to spriječiti. Savjet je, s više od 450.000 pregleda, brzo postao viralan. Svome sinu, kad s njim ide na mjesta na kojima očekuje mnogo ljudi, za majicu s unutrašnje strane zakači lokator poput Apple AirTag-a na privjesku, koji je povezan s njenim mobitelom. To je, kaže, napravila i za nedavnog posjeta muzeju kako bi sina mogla pronaći ako ga izgubi.

@kia_erin98 Mum hack for busy places #mumhack #parentinghack #toddlerhack #adventures #missingkids #busyplaces #mumlife #toddlersoftiktok #mumsoftiktok #lifehacks #fyp #foryoupage #daysout #familydays #dayoutideas #besafe #ukmums #toddlerplaytime ♬ Toy Story: You've Got A Friend In Me - Geek Music

– S takvom spravicom više nikada nećete brinuti – rekla je i objasnila da je AirTag spojila sa svojim telefonom pa u svakom trenutku može vidjeti gdje je tačno i kuda hoda te krenuti za njim.

– Ako lokator pričvrstite na stražnji dio djetetove majice, šanse da se otkači i izgubi su minimalne – objasnila je, a mnoge su mame pohvalile njen savjet. (vecernji.hr)