Mama na TikToku podijelila svoj trik kako motiviše djecu da se vesele pranju ruku
Foto: Tuzlanski.ba

Roditelji znaju da se manju djecu često treba podsjećati ili čak nagovarati da operu ruke, pa je jedna mama smislila jednostavan način da im se ta monotona radnja učini zanimljivijom - s Lego kockicama..

Na TikToku je podijelila video u kojem kaže "Motivišite djecu da češće peru ruke!" i pokazuje kako u bocu s plavim tekućim sapunom ubacuje nekoliko šarenih Lego kockica različite veličine, prenosi Večernji list.

- Kad se sapun nakon dva pranja ruku malo potrošio, dodala sam Lego kockice i rekla im da ih mogu dobiti kad ga skroz potroše - rekla je u videu.

@washy_washLego hand wash. Motivate your kids to wash their hands 🧼 #viral #diy #fyp

♬ original sound - washy_wash

- Odlična ideja! - pohvalila je pratiteljica, no neki roditelji nisu bili baš impresionirani, zaključivši da će, da što prije dođu do kockica, djeca sapun bespotrebno rasipati...

- Prilično sam sigurna da bi moji jednostavno izlili sapun i pretvarali se da su oprali ruke - napisala je jedna mama, a još se roditelja složilo s njom.

- Ma moji se ne bi previše trudili biti domišljati, jednostavno bi potrošili sav sapun na jedno pranje - rekao je jedan pratitelj.

- Ovaj se video trebao zvati 'Kako potaknuti djecu da za jedno pranje ruku koriste 20 doza sapuna' - napisala je jedna mama, a javili su se i oni koji su ovaj trik odmah isprobali i djeca su, kaže, oduševljena.

- Odmah sam ovo napravila svom sinu ali sa strogom uputom da može prati ruke samo kad je stvarno potrebno i jako mu se sviđa; najbolje je što ga više ne trebam podsjećati da opere ruke, već se tome unaprijed veseli - podijelila je jedna mama.  (Tuzlanski.ba)