Mali trikovi za brži rast kose!
Foto: Tuzlanski.ba

Farbanje, peglanje, pramenovi, senčenje, ombre samo su neke od trendova kada je kosa u pitanju, ali koji neosporno štete njenom kvalitetu. Upravo zbog toga sve više dama teži prirodnoj, gustoj i zdravoj kosi.

kosa-dugaaa

Kosa je jedan od glavnih aduta ženske ljepote. Međutim, izgleda da su pripadnice nježnijeg pola zaboravile na njegu s obzirom da sve više žena nije zadovoljno izgledom svoje kose i da sve veći broj dama teži prirodnom izgledu kao i njenom zdravlju i gustini. Ono što treba da uradite za početak to je da se riješite bar neko vrijeme peglanja, učestalog farbanja i praćenja modnih trendova koje preporučuju frizeri.

Kosa uvijek prelijepo izgleda na reklamama ili u priči, ali ona zapravo zahtijeva posvećenost i njegu koju joj možete pružiti uz pomoć par trikova. A evo i kako da možete da vratite volumen, sjaj i zdravlje vašoj kosi.

Četkajte kosu s pritiskom

Kada češljate kosu s četkom, morate da izvršite pritisak na vaše vlasište. To poboljšava cirkulaciju krvi u koži i pomaže da vaša kosa brže raste.

Nanošenje ulja na kosu

Morate da nanesete ulje na kosu barem jednom nedjeljno. Koristite bademovo ili hibiskusovo ulje, uveče ga stavite na kosu i utrljajte u korijen, a ujutru isperite. To će vašoj kosi obezbijediti potrebnu hranu, gustinu i brži rast kose.

Vezivanje kose

Uvijek zavežite vašu kosu u pletenicu kada krenete u krevet. Tako se vaša kosa neće oštetiti od trenja.

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice poput badema, koje su bogate ovim vitaminom. (Ljepota.ba)