Ljeto samo što nije: Vježbanjem do tijela iz snova za samo dvije nedjelje
Foto: Tuzlanski.ba

Vrijeme je da prestanete da uživate u vježbanju satima i da se bacite na pravi posao - bar na dvije nedjelje, samo toliko je potrebno...

ljeto-stize5

Već je došlo vrijeme da krenete u potragu za kupaćim kostimom, a vi se niste pokrenuli, možda i od prošlog ljeta? Vaša panika je sasvim opravdana: Ne čekajte da vas prođe, već se odmah bacite na posao.

Proteklih par godina, fitnes stručnjaci pokušavaju da skrenu pažnju na to da za sagorijevanje masnoća nije bitno koliko se dugo vježba, već koliko naporno.

Plan vježbanja "Tijelo iz snova za dvije nedjelje":

Plivajte, trčite, vozite bicikl što brže i jače jedan minut, tako da vam se rad srca ubrza, ostanete bez daha i ne možete da pričate dok vježbate.

Zatim se opustite jedan minut, i ponovite sve deset puta, samo tri puta nedjeljno.

To je ukupno 60 minuta malo napornijeg vježbanja u jednoj nedjelji, u poređenju sa prosjekom od 150 minuta koje vjerovatno trošite na uobičajeno, umjereno vježbanje.

Poenta ovakvog načina vježbanja je u tome što ovakav trening koristi vašem srcu i mišićima podjednako kao i treninzi izdržljivosti, ili kondicioni treninzi, ali za duplo ili čak trećinu vremena kraće.

Ovakav pristup može da se primijeni i na dizanje tegova i treninge snage, što znači da možete da kombinujete dizanje težih tegića za kraće vrijeme sa bržim kardio vježbama za kraće vrijeme, da biste angažovali sve mišiće u tijelu.

Ako vam to sve zvuči nevjerovatno, eto izazova: Probajte da dokažete da stručnjaci griješe, treba vam samo dvije nedjelje. Mi smo sigurni da ćete ipak uživati u svojoj novoj liniji... (S media)