Lijepi ste, pametni i zabavni: Ko je kriv što ste sami?
Foto: Tuzlanski.ba

Lijepi ste, pametni i zabavni (i drugi vam to kažu), a ljubav vam nešto ne ide od ruke. Proučite popis sedmoro ljudi koji bi za to mogli biti odgovorni...

solozena1

Vaša simpatija

On je onaj s kojim upoređujete svakog drugog muškarca. Ako ga poznajete više od godinu dana, a on nikada nije pokušao da ostvari vezu s vama, znači da to ne želi. Vrijeme je da ga prerastete. Dok se vi štedite za svoju simpatiju, on živi svoj život, a vi samo gubite vrijeme.

Bivši

Nema ništa gore nego kad napola prekinete s nekim. Ili ste zajedno ili niste. Ne treba sumnjati u radikalne rezove. Ako više niste u vezi, ne bi trebalo da nastavite s druženjem. Naravno, nepoznato se uvijek čini strašnijim nego ono što vam je poznato.

Kate Hudson

Kate je sjajna i svaki njen film je divna romantična komedija... I tu je problem. Ako vjerujete da vaš ljubavni život mora da bude poput holivudske bajke, trebalo bi da prestanete da gledate tuđe filmove i napišete svoj scenario.

Vaš otac

Ako mislite da ste zaslužili da budete tretirani kao princeza ili ako očekujete od muškaraca da vam daju poklone, pažnju i/ili emocionalnu podršku kakvu ne možete da vratite istom mjerom, treba vam tatica, a ne momak. Veze se zasnivaju na partnerstvu i jednakosti, a vaš potencijalni partner zaslužuje ženu, a ne dete.

Gej prijatelj

Ako imate ovakvog prijatelja, onda je to vjerovatno najbolje društvo za izlaske koje ćete ikada imati. I tu leži problem. Nema "straight" muškarca u vašem životu koji se može nositi s tako visokim standardima.

Vaš šef

Nije neobično da mladim ženama njihov šef bude najvažnija osoba u jednom periodu života. Bez obzira na to gdje ste, s kim ste ili šta radite, javićete se na njegove pozive. Ako traži da radite za vikend, otkazaćete svoje planove. Rezultat može biti serija veza s muškarcima koji imaju slične iskrivljene prioritete.

Vi sami

Žene su često same isključivo iz straha. Izlasci nisu bezbolan proces. Dok procjenjujete druge, tjerate se da se suočite s istinom o sebi. Ali, ovaj proces baš zato ne bi trebalo izbjegavati. To je jedini način da zaista shvatite sebe i saznate šta tražite od partnera. (Alo.rs)