Kako se ponašaju parovi u sretnoj i stabilnoj vezi?
Foto: Tuzlanski.ba

Pojam „zdrave veze“ može da varira od para do para, ali postoji nekoliko univerzalnih stvari koje bi trebalo da radite ako shvatate odnos ozbiljno...

Dajete jedno drugom prostoradrustvo-piva

Parovi prirodno provode dosta vremena zajedno, ali kada ste priljepljeni kao Sijamski bliznaci ugrožena je individualnost koja vam je neophodna da biste uspjeli da održavate zdrav odnos sa drugim ljudima. Parovi u zdravim odnosima su u stanju da daju svom partneru njegovo slobodno vrijeme i da se ne osjećaju ugroženo zbog toga kako će njihov partner da provede to vrijeme.

U stanju ste da kažete "izvini"

Samo zato što ste u dobroj vezi ne znači da nikada ne uradite ništa pogrešno. Parovi koji preuzimaju odgovornost za stvari koje nisu bile uredu i ponude izvinjenje imaju tendencije da održavaju mnogo zdraviji odnos jer u stanju da iskreno komuniciraju.

Imate povjerenja jedno u drugo

U zdravom odnosu ne osjećate potrebu da budete njuškalo da biste bili mirni. Za ovo je potrebno vrijeme, pogotovo za one koji su imali loše iskustvo u prošlosti. Pravi partner će vam dokazati da je vrijedan vašeg povjerenja dok i sami ne shvatite to u svom srcu.

zaljubljenost-ljubav-vezaČinite jedno drugo boljom osobom

Kada je on tu vi se osjećate opuštenije, sretnije, inspirativnije, zabavnije, nježnije i darežljivije. On je izvor vašeg dobrog raspoloženja, koje je u stanju da vas podigne čak i kada ništa drugo ne ide kako treba. Vi podstičete jedno drugo da iskoristite šanse i budete bolje osobe u svakom aspektu u kome je to moguće.

Pokazujete zahvalnost

Ne uzmate ni sitnice zdravo za gotovo. Zapravo, vi možete da ga navedete da baci smeće ili opere suđe u samo pet minuta, jer mu stavljate do znanja komplimentima koliko vam znači kada uradi tako nešto. Svaki sljedeći put on će to uraditi bez napora.

(cosmopolitan.rs)