Kako izgraditi čvrste temelje sretne veze?
Foto: Tuzlanski.ba

Budete li se pridržavali svakog od ovih pravila, nemate razloga za brigu...

1. Svađajte se samo oko stvari koje su vam doista bitne i nikad ne započinjite svađe oko stvari koje vam zapravo nisu važne.

2. Dajite jedno drugome komplimente na dnevnoj bazi, pa makar gotovo uvijek bili slični. Pohvalite za njegove vještine, izgled ili bilo što čime vas je ugodno iznenadio.

3. Provodite vrijeme i sa svojim prijateljima, a ne samo jedno s drugim. Koliko god željeli biti zajedno, zdravo je da oboje imate samo svoje vrijeme.

4. Izlazite zajedno na različita mjesta kako biste zajedno proživjeli što više toga. Dajte priliku i stvarima koje vam na prvu možda nisu zanimljive, barem ćete si osigurati šarolike uspomene.

5. Isprobavajte zajedno nove stvari i poučavajte jedno drugo novim iskustvima. Krećete li nešto učiti zajedno, to će vas samo dodatno zbližiti, bilo da je u pitanju učenje jezika, plesa, kuhanja ili nečeg desetog.

6. Pridružite se obiteljskim proslavama vašeg partnera ako ste na njih pozvani. On će rado vidjeti da se dobro slažete s njegovom obitelji i poželjeti da i vi jednog dana postanete njezin dio.

7. Upoznajte i poštujte partnerove prijatelje, kako on vaše, tako i vi njegove. Možda se s nekima od njih inače ne biste družili, ali to ne znači da ne možete nikada podnijeti druženje s njima.

8. Razgovarajte otvoreno o problemima koji vas muče i izgradite međusobno povjerenje. Držanje problema u sebi može vam donijeti samo veće probleme.

9. Nemojte upasti u seksualnu rutinu. Isprobavajte sve ono u seksu što ste oduvijek željeli, pritom poštivajući želje i granice vašeg partnera.

10. Imajte na umu da vam vaš partner ne mora biti najbolji prijatelj. Iako on to najčešće je. Potpuno je normalno da vam je u svojstvu najboljeg prijatelja i dalje dugogodišnja prijateljica ili prijatelj.

11. Ne osuđujte seksualne preferencije, životne navike i stavove vašeg partnera. Ako se oni drastično razlikuju od vaših, razmislite zbog čega ste uopće s njim i je li on pravi partner za vas.

12. Imajte na umu da su povremene svađe i razmirice sastavni dio svake veze. I ne samo da su normalne nego su i poželjne jer to znači da imate želju nastaviti vezu i riješiti sve razmirice koje bi mogle stajati na putu vašoj sreći.

13. Niko ne voli dežurna njuškala. Nemojte vječito prigovarati oko svega i svačega već nastojte uživati u sitnim radostima i svakom novom danu s njim. Je li doista bitno u koji kafić ili restoran idete i koji film gledate?

14. Ispričajte se kada znate da ste pogriješili i popustite kada znate da niste u pravu. (cosmopolitan.hr)