Dok se ne završi uviđaj i ne uklone policijska vozila, saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta je obustavljen.

Drama u BiH: Kombi probio policijsku blokadu, uništio nekoliko vozila pa sletio u dvorište crkve
Foto: Klix.ba | Mjesto događaja

Danas oko podneva, na cestama u blizini Kupresa, odvijala se prava drama. Radilo se, naime, o policijskoj potjeri za kombijem koji se oglušio na naredbe policije da se zaustavi.
 
Zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela, policijski službenici su pokrenuli potjeru, a na području Kupresa postavljena je i blokada na cesti.

"Dojavu su primili službenici Policijske stanice Tomislavgrad da se iz smjera Posušja prema Tomislavgradu kreće motorno vozilo Mercedes, kombi vozilo bh. registracijskih tablica i da postoji osnovana sumnja da je tim vozilom na područje Posušja dovezen veći broj migranata. Policajci su ga pokušali zaustaviti na samom ulazu u Tomislavgrad, no vozač ih je uočio i okrenuo se nazad i krenuo prema Kupresu. Tamo su mu pripadnici Policijske stanice Kupres postavljaju blokadu koja se sastojala od dva policijska vozila", rekao je portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak.

Kombi je uspio probiti blokadu, uzrokujući značajnu materijalnu štetu na policijskim vozilima, ali je vozač nastavio dalje.

"Uputio se u smijeru Šipova. Nedugo nakon što je probio blokadu, nekih tri do četiri kilometra dalje kombi je sišao s ceste u dvorište jedne crkve gdje je također napravio materijalnu štetu. Vozač se nakon toga dao u bijeg no uhapšen je nekoliko stotina metara dalje i sproveden u službene prostorije", dodao je Vrdoljak.

Prema posljednjim informacijama, osim materijalne štete, nema prijavljenih povreda.

Dok se ne završi uviđaj i ne uklone policijska vozila, promet na tom dijelu magistralnog puta je obustavljen.